Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adıyamanlılar Vakfı Girişimcilik Kursu başladı

Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şubesi ve KOSGEB işbirliğiyle girişimci adaylara yönelik olarak 70 saat sürecek ve ücretsiz verilecek Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi başladı. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ile girişimcilik kültürünü...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adıyamanlılar Vakfı Girişimcilik Kursu başladı
Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şubesi ve KOSGEB işbirliğiyle girişimci adaylara yönelik olarak 70 saat sürecek ve ücretsiz verilecek Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi başladı.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ile girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak, eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları amaçlanıyor. 26 Eylül 2013 tarihinde başlayan ve 8 Kasım 2013 tarihinde sona erecek olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nde girişimcilik, girişimcinin özellikleri, iş fikri geliştirme süreci, yapılabilirlik (fizibilite), pazar araştırması, pazarlama planı geliştirme, üretim planı geliştirme, yönetim planı geliştirme, finansal plan geliştirme ve iş planı hazırlama konularında bilgiler veriliyor.

30 BİN LİRAYA KADAR HİBE

Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şubesi ve Kosgeb işbirliği ile gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni başarı ile tamamlayıp ‘Katılma Belgesi’ alan katılımcılar, işletmelerini kurdukları takdirde iş planlarını hazırlayarak Kosgeb mevzuatı çerçevesinde 30 bin liraya kadar hibe ve 70 bin liralık Sabit Yatırım Desteği kapsamında 4 yıl vadeli ve 2 yıldan sonra geri ödemeli destekle beraber toplamda 100 bin liralık Yeni Girişimci Desteği’ne başvurma hakkı kazanacaklardır.

Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şubesi Başkanı Murat Demirkol, amaçlarının gençlere yeni istihdam imkanları sağlamak olduğunu dile getirerek, "İşsizlik oranının ülke ortalamasının altında olduğu Adıyaman’da gençlerimize yeni iş imkanları sağlamak amacıyla başlattığımız projemiz Allah’a çok şükür başladı. İnşallah bu kurs ile gençlerimiz kendi işini kurabilir ve ülke ekonomisine katkı sunarlar." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.