Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adıyamanlı eskrimciler Avrupa'da turnuvaya katılacak

Adıyamanlı eskrim sporcuları 26 – 27 Ekim tarihleri arasında Avusturya’nın Klagenfurt kentinde yapılacak Avrupa Yıldızlar Cırcuit Eskrim Turnuvası'na katılacak. Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı eskrim sporcuların...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adıyamanlı eskrimciler Avrupa'da turnuvaya katılacak
Adıyamanlı eskrim sporcuları 26 – 27 Ekim tarihleri arasında Avusturya’nın Klagenfurt kentinde yapılacak Avrupa Yıldızlar Cırcuit Eskrim Turnuvası'na katılacak.

Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı eskrim sporcuların Avusturya’nın Klagenfurt kentinde yapılacak Avrupa Yıldızlar Cırcuit Eskrim Turnuvası'na katılacağını belirten İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, "Adıyaman’da eskrim sporuna ilgi her geçen gün artarken kızların da bu sporu yapmaya başlaması bizleri çok mutlu ediyor. Özellikle eskrimde Avrupa ve dünya şampiyonalarına gidecek kadar iyi sporcularımızın olması zaman içerisinde elde ettiğimiz başarılara somut bir örnek teşkil etmektedir.” dedi.

Ulusal ve uluslararası müsabakalara katılan sporcu sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken İl Müdürü Bağcı, şunları kaydetti: “Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından oluşturulan olimpiyat hazırlık merkezleri 13 büyük şehirde oluşturuldu. Bu merkezlere ilimizden 2016 -2020 olimpiyatlarına hazırlanmak için 4 erkek Gaziantep iline gönderildi, 8 bayan sporcu ise Antalya iline gönderilecek. Eskrim yıldız kızlar epe milli takımı 8 kişiden oluşmakta. Bunlardan 4’ü Adıyamanlı olup Avusturya’nın Klagenfurt’ta yapılacak Avrupa şampiyonasında ilimiz temsil edeceklerdir. Genç sporcularımızın elde ettiği başarılar yeni sporcularımızı da motive ediyor. 26 – 27 Ekim tarihleri arasında Avusturya’nın Klagenfurt kentinde yapılacak Avrupa Yıldızlar Cırcuit Eskrim Turnuvası'na sporcumuzdan Nisanur Özkalaycı, Merve Aksoy, Bağdagül Tuncan, Ayşe Miraç Gici ve antrenörümüz Yunus Savaş katılacaklardır. Ülkemizi ve ilimizi çok iyi bir şekilde temsil edip alacakları madalyalar ile bizleri mutlu edeceklerine inanıyorum. Sporcumuza şimdiden başarılar diliyorum.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.