Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adıyaman'da engelliler günü için tören düzenlendi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yurt genelinde olduğu gibi, Adıyaman’da da tören düzenlendi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sait Mızraklıdağ’ın Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adıyaman'da engelliler günü için tören düzenlendi
3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yurt genelinde olduğu gibi, Adıyaman’da da tören düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sait Mızraklıdağ’ın Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan törene; Vali Mahmut Demirtaş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sait Mızraklıdağ, mülki erkan ve Adıyaman’da faaliyet gösteren engelli dernekleri ile engelli vatandaşlar katıldı.

Törende engelli dernekleri adına bir konuşma yapan Zeynal Alagöz, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle düzenlenen programda kendilerini yalnız bırakmayan Vali Mahmut Demirtaş ve diğer katılımcılara teşekkür etti. Alagöz, "Bugün kurum amirlerimizden bir ricamız olacak. Kurum amirlerimizin kendi kurumlarında çalışan engellilere 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle birer hediye takdim ederek, engelli kardeşlerimizi onore etmelerini diliyorum. Ayrıca, işitme engellilerin cuma hutbelerinde imamın verdiği vaazı anlamaları için müftülükten bir düzenleme yapılmasını istiyoruz.”dedi. Alagöz, kaleme aldığı bir şiirle konuşmasını tamamladı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sait Mızraklıdağ ise “Engellilik doğuştan kaza veya uzun süren bir hastalık sonucunda oluşan bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yeteneklerin kaybı olarak tanımlanmaktadır. Sağlık, eğitim, istihdam, sosyal güvenlik ve toplumsal yaşama tam katılım gibi temel sorunlarda engelli vatandaşlarımız için fırsat eşitsizlikleri yaşanmaktadır. Engellilerin kendi kendine yeterlik ve işlevsellik konusunda olabilecek en iyi düzeye çıkarılması ve bu düzeyin korunması için rehabilitasyon programlarının kurgulanması ve özellikle araç gereçlerinin de bu kapsamda el alınacağı yardım servislerinin geliştirilmesi öncelikli konulardır. Bu anlamda geliştirilen sağlık, eğitim, rehabilitasyon, sosyal güvenlik, istihdam ve spor alanlarındaki politikalar engellilerin topluma başarılı bir şekilde entegre olmasını sağlayacaktır.” dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle yazılı bir açıklama yapan Vali Mahmut Demirtaş da, “Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık gününün engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığı arttırması açısından anlamlı bir tarih olduğunu kaydederek şunları ifade etti: "Engellilik konusu yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren önemli bir konudur. Ülkemiz, sosyal devlet olmanın verdiği anlayışla hareket ederek engelli kardeşlerimizin toplumda hak ettiği hayat şartlarına kavuşturulması amacıyla önemli yasalar hayata geçirerek, engellilerimize yönelik memnuniyet verici adımlar atılmıştır. Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir. Bütün engelli kardeşlerimin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyor, kendilerine ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

Konuşmaların ardından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Vali Mahmut Demirtaş’ın engellilerle birlikte toplu resim çektirmesi sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.