Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adatepe Barajı'nda su tutulmaya başlandı

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde bulunan termik santral için Göksun Çayı üzerinde yer alan Adatepe Barajı'nda su tutulmaya başlandı. Su tutulması nedeniyle tören düzenlendi.Afşin - Elbistan D Termik Santrali'nin soğutma ve katma suyunun...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 17:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde bulunan termik santral için Göksun Çayı üzerinde yer alan Adatepe Barajı'nda su tutulmaya başlandı. Su tutulması nedeniyle tören düzenlendi.
Afşin - Elbistan D Termik Santrali'nin soğutma ve katma suyunun sağlanması amacıyla inşa edilen baraj su tutulduğunda 500 metreküp depolama hacmine sahip olacak ve Afşin- Elbistan Ovası sulamasında büyük rol oynayacak. Baraj inşaatı hakkında bilgi veren DSİ 204. Şube Müdürü Hikmet Böke,"Yöremiz çiftçisinin yüzünü güldürecek, kaderini değiştirecek ve 315 bin dekarlık bir tarım arazisini sulayacak olan Adatepe Barajı'nın inşaatını bitirmekle onur duyuyoruz. Baraj inşaatı çalışmaları sırasında bizlerden desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Yatırımımız bölgemize 'hayırlı olsun' dedi.
Törende gazetecilere açıklama yapan DSİ 20. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın: Adatepe Barajı bölgede büyük bir heyecan yaratmaktadır. Susuz arazilerin suya kavuşması başta çiftçilerimizi olmak üzere bölge halkını sevince boğacaktır." dedi.

Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy ise barajın bölgenin susuzluk problemine son vereceğine dikkati çekerek, "Afşin için,Elbistan için,Göksun için ve bölgemiz için hayırlı olsun." şeklinde konuştu.
Törene; Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, DSİ 20. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın, Afşin DSİ Müdürü Hikmet Böke, ile birlikte mülki erkan katıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.