Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adanalı izcilere zorlu parkurda arama kurtarma eğitimi

Adana Gençlik Spor Doğa ve İzcilik Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren Adana Doğa Afetler Arama Kurtarma (ADAAK) grubunda gönüllü olarak bulunan 15 gence, dağcılık ve arama kurtarma eğitimi verildi.Kulüp Başkanı Ayhan Binboğa, yaptığı...

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2014 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2014 13:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adanalı izcilere zorlu parkurda arama kurtarma eğitimi
Adana Gençlik Spor Doğa ve İzcilik Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren Adana Doğa Afetler Arama Kurtarma (ADAAK) grubunda gönüllü olarak bulunan 15 gence, dağcılık ve arama kurtarma eğitimi verildi.

Kulüp Başkanı Ayhan Binboğa, yaptığı açıklamada, 4 yıldır kulüp bünyesinde gönüllüler, izci liderleri ve dağcılık eğitimleri almış gençler ile karşılaşabilecekleri doğal afetlerde neler yapabilecekleri konusunda basit önlemlerin olduğu eğitimleri, Tarsus Karasu Kanyonu'nda uygulamalı verdiklerini söyledi.

Eğitim sırasında gençlerin hem eğlendiklerini hem de eğitim aldıklarını belirten Binboğa, “Karasu’ya ulaşmak için 2 saatlik bir doğa yürüyüşü yapıldı. Sonrasında suya kapılmış bir kişinin kurtarılmasında önemli rol oynayan tahlisiye düğümünü uygulamalı gösterdik. Kaygan bir zeminde ve soğuk suda hareket etme yeteneklerini kazanmaları için akıntılı bir suda karşıdan karşıya geçme ve yaralı geçirme eğitimleri verildi. Aynı zamanda izcilik eğitimlerine devam eden gençlerin kamp kurma, ateş yakma, doğada yürüyüş teknikleri, doğada hareket tarzlarını ekip olarak öğrendik.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.