Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana’dan Devlet Bahçeli’ye andız pekmezi

Çukurova Bölgesi ile ilgili tarih araştırmaları ile tanınan Yazar Yusuf Delikoca, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi makamında ziyaret etti. Yusuf Delikoca, Bahçeli’ye; Aladağ ilçesinde yapılan, kış aylarında...

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2014 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2014 13:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana’dan Devlet Bahçeli’ye andız pekmezi
Çukurova Bölgesi ile ilgili tarih araştırmaları ile tanınan Yazar Yusuf Delikoca, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi makamında ziyaret etti. Yusuf Delikoca, Bahçeli’ye; Aladağ ilçesinde yapılan, kış aylarında özellikle grip, soğuk algınlığı ve bronşit gibi hastalıklara iyi gelen Toros dağlarının eteklerinde el yapımı ile üretilen andız pekmezi ve Pozantı civarında yapılan üzüm pekmezinden takdim etti.

    Adana ve çevresi ile ilgili çalışmaları, yayınladığı kitaplar ile andız pekmezi hakkında bilgi veren Yusuf Delikoca, "Kış aylarında özellikle grip, soğuk algınlığı ve bronşit gibi hastalıklara iyi gelen andız pekmezi Toros Dağları'nın eteklerinde Aladağ, Pozantı ve Karaisalı dağlarında yetişen andız ağacından üretiliyor. Hiçbir katkı maddesi bulunmayan pekmezi yapmak için köylüler bir hayli çaba sarf ediyor. Dağların eteklerinde kendiliğinden yetişen andız ağaçlarından toplanan andızlar elde kırılarak, 2 gün fıçılarda suya bastırıldıktan sonra süzülerek kazanlara konuluyor. Yaklaşık 10 kazan ile başlayan kaynatma işi, tek kazana düşene kadar yirmi saat sürüyor. Andız pekmezi, daha sonra köylüler tarafından paketlenerek satışa sunuluyor." dedi.

    Andız pekmezi hakkında da bilgi alan Devlet Bahçeli, Yusuf Delikoca’ya teşekkür ederek bölgeyi gezen ve tanıyan biri olarak çalışmalarına devam etmesini, yeni çalışmalar beklediğini de söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.