Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana'da Türkiye-Kore Ticari İlişkiler Konferansı düzenlenecek

Adana Ticaret Odası (ATO), Çukurova’nın ekonomik potansiyelinin değerlendirilebilmesine yönelik olarak dış pazarlara açılım konusundaki faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. ATO’da 25 Ekim 2013 tarihinde düzenlenecek toplantıda Güney...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana'da Türkiye-Kore Ticari İlişkiler Konferansı düzenlenecek
Adana Ticaret Odası (ATO), Çukurova’nın ekonomik potansiyelinin değerlendirilebilmesine yönelik olarak dış pazarlara açılım konusundaki faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. ATO’da 25 Ekim 2013 tarihinde düzenlenecek toplantıda Güney Kore ile ticari ilişkiler masaya yatırılacak.

ATO Başkanı Atila Menevşe yaptığı yazılı açıklamada, dinamizmi ve küresel olumsuzluklara karşı direnciyle dünya ülkelerine örnek olan Türkiye ekonomisinin 2023 yılı hedeflerine ulaşabilmesi için başlatılan çalışmalara yeni bir halka eklendiğini vurguladı. Bu kapsamda, Türkiye Güney Kore İşadamları Derneği (TURKOR) işbirliği ile 25 Ekim 2013 Cuma günü saat 13.00’te Adana Ticaret Odası meclis toplantı salonunda, ‘Türkiye-Kore Cumhuriyeti Serbest Ticaret Anlaşması ve İkili Ticari İlişkiler’ konulu konferansın düzenleneceğini belirten Atila Menevşe, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Güney Kore ile Türkiye arasında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması 1 Mayıs 2013 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bu anlaşma kapsamında bazı ürünlerde hemen; bazılarında kademeli olarak gümrük vergileri karşılıklı olarak sıfırlanacaktır. Kişi başı milli gelirin 30 bin doların üzerinde olduğu Güney Kore, ekonomisinin son yıllarda gösterdiği gelişme ve teknolojik ilerlemeyle Türkiye için cazip ve işbirliği yapılabilir ülke konumuna gelmiştir. Bu kapsamda Odamız’da düzenlenecek olan ve genel olarak Güney Kore –Türkiye ekonomik ilişkileri ve Serbest Ticaret Anlaşmasının getirdiği avantajların anlatılacağı, bölge iş dünyası için son derece önem taşıyan konferansımıza tüm üyelerimizin ve ilgili kişi ve kurumların katılımlarını bekliyoruz.”

Konferansa katılmak isteyenlerin ATO’nun (351 39 11, Dahili: 191) numaralı telefonu veya (berna.ovul@adanato.org.tr) mail adresine başvurarak isim bildirmeleri gerektiği kaydedildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.