Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana Boşnakları 20. yılını kutladı

Adana’da, 25 Ocak 1995 yılında kurulan Adana Bosna Kardeşlik Yardımlaşma ve Kültür Derneği, 20. yaşını kutladı. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Bosna Hersek’in her zaman yanında olduklarını söyledi.Hekimevi’nde...

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2015 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2015 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana Boşnakları 20. yılını kutladı
Adana’da, 25 Ocak 1995 yılında kurulan Adana Bosna Kardeşlik Yardımlaşma ve Kültür Derneği, 20. yaşını kutladı. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Bosna Hersek’in her zaman yanında olduklarını söyledi.

Hekimevi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek, eski Çevre Bakanı İmren Aykut ve Adana Boşnakları katıldı. Dernek Başkanı Ferhat Gezer, 20 yıldır güç birliği içerisinde, büyük özveri ile hiçbir menfaat ve maddi çıkar beklemeksizin amatör ruhla ama profesyonelce zamanlarını, enerjilerini dernek için harcayan üyelerine teşekkür etti. Başkan Gezer, “Tarihimize, köklerimize, kültürümüze her zaman bağlıyız ve bununla da iftihar ediyoruz. Ülkemize sadakatle bağlı, hoşgörüyü ilke edinen, fikri, inancı, düşüncesi ne olursa olsun, karşılıklı saygı anlayışıyla adımız gibi kardeşlik yardımlaşma ve kültür derneğiyiz.” diye sözlerini tamamladı.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek de Bosna Hersek’in her zaman yanında olduklarını söyledi. Akyürek, büyük fedakârlık, özveri isteyen dernekçiliği 20 yıldır sürdüren Bosna Derneği yönetenlerini ve Adana Boşnaklarını kutladı.

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Utaş ise 1992 ile 1995 yılları arasında Bosna’da yaşanan katliamla birlikte, Türkiye’de yaşayan Boşnakların kardeşlik, yardımlaşma ve kültürel amaçlı kurdukları derneğin, bugün federasyon çatısı altında faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade etti. Boşnak gençlerinin sergilediği Boşnak halk oyunları, Boşnak şarkılarının söylendiği programda, 20. yıl pastası konuklarla kesilirken, programın sonunda havai fişek gösterisi yapıldı ve dilek feneri uçuruldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.