Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adaletin yavaş ilerlemesi kırk şüphelinin işine yaradı

Bavyera eyaletinin Münih, Nürnberg ve Bamberg kentlerinde davalar uzun süre sonuca bağlanamadığı için 2001 yılından beri yaklaşık 40 şüphelinin serbest bırakıldığı haber verildi. Bu kişiler hakkındaki davaların uzun sürmesi üzerine...

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2014 19:09
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2014 19:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bavyera eyaletinin Münih, Nürnberg ve Bamberg kentlerinde davalar uzun süre sonuca bağlanamadığı için 2001 yılından beri yaklaşık 40 şüphelinin serbest bırakıldığı haber verildi. Bu kişiler hakkındaki davaların uzun sürmesi üzerine haklarındaki tutuklama kararlarının düştüğü bildirildi.

Davaların uzun sürmesinin nedeni olarak yeterince hakim ve savcı olmaması gösteriliyor. Bu durum karşısında muhalefet partileri ve Federal Anayasa Mahkemesi daha fazla personel alınmasını talep etti.

Özellikle Federal Anayasa Mahkemesi, Bavyeralı yetkilileri şüpheliler hakkında daha çabuk hareket edilmesi konusunda uyardı. Söz konusu eleştirileri ciddiye aldıklarını söyleyen Bavyera Adalet Bakanı Winfried Bausback, 80 yeni hakim ve savcı atayacaklarını ve önümüzdeki iki yıl içinde de tekrar 75 hakim ve savcı atayacaklarını açıkladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.