Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD’lilerden Büyükşehir Gençlik Merkezi’ne övgü

Amerika Birleşik Devletleri’nin Virginia eyaletinden gelen 8 kişilik heyet Adana Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. ABD’li konuklar, Büyükşehir Belediyesi Şakirpaşa Gençlik Merkezi’nde de incelemelerde bulundu. Zihni Aldırmaz ilk olarak...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD’lilerden Büyükşehir Gençlik Merkezi’ne övgü
Amerika Birleşik Devletleri’nin Virginia eyaletinden gelen 8 kişilik heyet Adana Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. ABD’li konuklar, Büyükşehir Belediyesi Şakirpaşa Gençlik Merkezi’nde de incelemelerde bulundu.

Zihni Aldırmaz ilk olarak Virginia Eyaleti Ulaştırma Bakanı Seat Connaughton, Loudon Belediye Başkanı Scott K York, Prince Willams Belediye Başkanı Martin Nohe, Purcellville Belediye Robert Lazaro, Kuzey Virginia Belediyeler Birliği Başkanı Mark Gibb, Alexandria Belediye Başkanı William Euille, Pinnacle Academy Müdürü Mustafa Akpınar’ın yer aldığı heyeti makamında kabul etti.

Virginia Eyaleti Ulaştırma Bakanı Seat Connaughton, Adana’da olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Türkiye ve Adana ile ilgili bilgi edinmek için buradayız. Tarihte birlikte çok iş yaptık. Gelecekte de bu işbirliğini geliştirmek istiyoruz. Virginia ve diğer eyaletlerde Türk-ABD dernekleri var. Bu tür faaliyetleri görmekten mutlu oluyoruz." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da konuklara Çukurova hakkında bilgi verdi. İncirlik’ten dolayı Adanalıların ABD’li akrabaları olduğunu söyleyen Zihni Aldırmaz, "Öyle ki bazı ABD’lilerin çocukları Adana doğumlu." diye konuştu.

Makam ziyareti sırasında karşılıklı hediyeler verildi. Zihni Aldırmaz daha sonra ABD’li konukları Şakirpaşa Gençlik Merkezi’ne götürdü. Burada gördüklerinden oldukça etkilenen ABD heyeti, Zihni Aldırmaz’a bu tür merkezlerin sayısını artırmayı düşünüp düşünmediğini sordu. İki gençlik merkezi kurduklarını ve bunlardan birinin eğitim verdiğini diğerinin de kültür sanat faaliyetlerinde bulunduğu anlatan Zihni Aldırmaz, "Yeni merkezler kurma çalışmalarımız sürüyor. Kısa bir süre sonra Sarıçam’daki merkezimiz de hizmete girecek. Bu merkezlerin sayısı katlanarak artacak." şeklinde konuştu.

1200 öğrenciye ücretsiz eğitimin verildiği Şakirpaşa Gençlik Merkezi Sorumlusu İbrahim Kale de konuklara merkezin çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.