Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Abacılaların Yörük Türkmen şöleni yapıldı

Hatay’ın İskenderun ilçesinde faaliyet gösteren Abacılılar Yörük Türkmen Derneği (ABA-DER) tarafından Yörük Kültür Şöleni düzenlendi. Denizciler Mahallesi'ndeki geniş alanda düzenlenen şölen, Hatay Büyükşehir Mehteran Takımı'nın...

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2014 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2014 14:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Abacılaların Yörük Türkmen şöleni yapıldı
Hatay’ın İskenderun ilçesinde faaliyet gösteren Abacılılar Yörük Türkmen Derneği (ABA-DER) tarafından Yörük Kültür Şöleni düzenlendi. Denizciler Mahallesi'ndeki geniş alanda düzenlenen şölen, Hatay Büyükşehir Mehteran Takımı'nın gösterileri ile başladı. Şölende ayrıca alana gelen Kızılay TIR'ında vatandaşlar kan bağışında bulundu. Şölene katılan davetlilere ise Yörük kültürünün sembolü olan şal ve puşu dağıtıldı.

Yörük kültürünün yöresel kıyafetlerinin de giyildiği şölene katılan İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, “Sivil toplum kuruluşlarımız, bu tür etkinliklerde önemli görevler üstlenerek, gelenek, görenek, örf ve adetlerin yaşatılmasına katkı sağlıyorlar.” dedi. Şölene katılan Bursa eski Kültür Müdürü Ahmet Gedik ise “Geçmişimiz ile ne kadar övünsek az. Bizler öz kültürümüzü yaşamak, yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için çaba sarf etmeliyiz. Bu tür şölenler de bizlere geçmişimizi anımsatmakta, birlik ve beraberliklerimizi pekiştirmektedir.” dedi.

Abacılılar Yörük Türkmen Derneği (ABA-DER) Derneği Başkanı Davut Taşdelen ise “Bugün halkımız ile birlikte öz kültürümüzü yaşamak ve yaşatmak, gelecek kuşaklara aktarmak için bir aradayız. Ayrıca bugün şölenimiz ile birlikte yine hayırlı bir iş yaparak, Kızılay'a kan bağışında bulunuyoruz.” diye konuştu.

Ankara’dan gelen Türk Kızılayı Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Gülay Aslan ise kan vermenin bir insanlık görevi olduğunu ve hammaddesi sadece insanda olduğunu belirterek, şölene katılan vatandaşları kan vermeye davet etti. İskenderun Kızılay Derneği Başkanı Ümit Günay ve protokol üyeleri de Kızılay TIR'ına geçerek, kan bağışında bulundu. Şölende ayrıca, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, İskenderun Belediye Başkan Vekili Ergün Gözüküçük, ABA-DER yönetimine plaket ve tablolar hediye edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.