Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

8 yaşındaki hacı adayı Muhammed Çakır, ilgi odağı oldu

Terme’den kutsal topraklara gidecek olan ilk hac kafilesi dualarla uğurlandı.Terme Müftülük binasında gerçekleştirilen törene çok sayıda hacı adayı ve akrabaları katıldı. Törende en genç hacı adayı 8 yaşındaki Muhammed Çakır'da...

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2014 18:41
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2014 18:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
8 yaşındaki hacı adayı Muhammed Çakır, ilgi odağı oldu
Terme’den kutsal topraklara gidecek olan ilk hac kafilesi dualarla uğurlandı.Terme Müftülük binasında gerçekleştirilen törene çok sayıda hacı adayı ve akrabaları katıldı. Törende en genç hacı adayı 8 yaşındaki Muhammed Çakır'da hazır bulundu.

Samsun’un Terme ilçesinde kutsal yolculuk için hazırlanan hacı adaylarına uğurlama töreni yapıldı. Güller ve dualarla uğurlanan hacı adayları duygu dolu anlar yaşadı. Törene katılan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ve Terme Müftüsü Recep Apaydın hacı adaylarına hayırlı yolculuklar dileyerek her hacıya gül verdi.

110 kişilik Termeli ilk hacı kafilesi Terme Müftülüğü'nde düzenlenen törenle kutsal topraklara uğurlandı. Tören Kuran-ı Kerim ve ilahilerle başlarken, hacı elbiselerini giyen hacı adaylarının sevinçlerini yakınlarına sarılarak paylaştı.

Hacı adaylarının ve onları uğurlamaya gelen ailelerin heyecanına ortak olan Belediye Başkanı Şenol Kul, “Hacı adaylarımızın bu büyük heyecanına eşlik ediyoruz. Rabb'im herkese nasip etsin. Geride bıraktıklarınız bize emanet. Aileleriniz bizim de ailemiz, kardeşimiz, bacımız. Telefonumuz 24 saat açık. En ufak sıkıntıda bizlere ulaşabilirsiniz. Gözünüz arkada kalmasın. Peygamber Efendimize selamlarımızı götürün. Allah niyetinizi kabul eylesin diyerek Terme için de hacı adaylarından dua isteyen Başkan Kul, Terme’ye yapılmak istenen santralleri başımızdan def eyle diyerek dua yapmalarını” istedi.

Törene katılan en küçük hacı adayı Muhammed Çakır'da (8) kutsal topraklara gitmenin sevincini yaşadı. Küçük hac kıyafetiyle salondakilerin ilgi odağı olan hacı adayı sevincini babasına sarılarak belli etti. Terme Müftüsü Recep Apaydın da küçük Muhammed'i öperek tebrik etti ve kendisi için dua etmesini istedi.

Daha sonra program din görevlileri tarafından yapılan dua ile son buldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.