Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘51. Kütüphane Haftası’ törenle kutlandı

Muş'ta '51. Kütüphane Haftası' nedeniyle bir yıl boyunca en fazla kitap okuyan yetişkin ve öğrencilere çeşitli ödüller verildi.Muş’ta ‘51. Kütüphane Haftası’ düzenlenen törenle kutlandı. Muş Öğretmenevi’nde düzenlenen törene...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2015 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2015 16:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘51. Kütüphane Haftası’ törenle kutlandı
Muş'ta '51. Kütüphane Haftası' nedeniyle bir yıl boyunca en fazla kitap okuyan yetişkin ve öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Muş’ta ‘51. Kütüphane Haftası’ düzenlenen törenle kutlandı. Muş Öğretmenevi’nde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Zeliha Uyan, Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin, İl Müftüsü Recep Uzun, kamu kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Törende bir konuşma yapan İl Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Kazım Turut, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bu yıl 51. Kütüphane Haftası'nın ana temasının ‘Kültürler arası diyalog ve kütüphaneler’ olarak belirlendiğini söyledi.

Turut; kütüphanelerin, bir kamu veya özel kurum tarafından ya da bireysel olarak kurulan ve desteklenen, belli bir sisteme göre düzenlenen bilgi, araştırma, kaynak ve hizmetlerin toplandığı, okuyucu ve araştırmacıların istifadesine sunulan yerler olduğunu ifade etti. Daha geleneksel bir ifadeyle kütüphanenin bir kitaplar koleksiyonu olduğunu belirten Turut, şunları söyledi: “Kısaca kütüphanemizden söz etmek isterim. Kütüphanemizde 34 bin 949 adet kitap bulunmakta olup, kütüphanemizde halkımıza ücretsiz internet hizmeti sunulmaktadır. 2014 yıl sonu itibariyle kütüphanemizden 171 bin 241 kişi faydalanmış ve 21 bin 646 adet kitap ödünç verilmiştir.”

Yapılan konuşmanın ardından ilk, orta ve liseler arası düzenlenen kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Yıl içerisinde yetişkinlerde 76 kitap okuyan Fethi Güler ve 70 adet kitap okuyan Vali Adil Yazar Ortaokulu öğrencisi Beyzanur Öner’e de çeşitli hediyeler verildi. Düzenlenen törenden sonra İl Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen kitap sergisinin ziyareti ile etkinliklere devam edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.