Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

50 yıllık içme suyunu karşılayacak şebeke çalışmalarında sona yaklaşıldı

Ordu’nun büyükşehir statüsüne alınması ile ilçelere bağlı beldeler 30 Mart 2014’ten itibaren kapanacak. Ancak belediye kapanacak diye çalışmaları hiç aksatmayan Kızılelma Belediyesi’nin BELDES projesi kapsamında ve İller Bankası...

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2013 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2013 13:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
50 yıllık içme suyunu karşılayacak şebeke çalışmalarında sona yaklaşıldı
Ordu’nun büyükşehir statüsüne alınması ile ilçelere bağlı beldeler 30 Mart 2014’ten itibaren kapanacak. Ancak belediye kapanacak diye çalışmaları hiç aksatmayan Kızılelma Belediyesi’nin BELDES projesi kapsamında ve İller Bankası kontrolörlüğünde yapılmakta olan 50 yıllık içme suyu projesinde sona gelindi.

BELDES projesi kapsamında yapılan ve yaklaşık maliyeti 4 milyon olan içme suyu şebekesi projesinde toplam 62 kilometrelik ishale hattı, 2 adet maslak, 200 tonluk 3 adet ve 100 tonluk bir adet depo yapıldı. Kontrolörlüğü İller Bankası Samsun Bölge Müdürlüğünce yapılan “İçme ve Kullanma Suyu Şebekesi” nin yapım işi yüzde 95 oranında tamamlandı. Bölgede en modern su şebekelerinden biri olan ve otomasyon sistemi ile kontrol edilecek bu şebekede; modern sistem sayesinde bir arıza durumunda hızlı bir şekilde arıza olan kısma müdahale etme imkanı sağlıyor. Böylece arızanın bir an önce giderilmesi sağlanacak ve mağduriyetlerin yaşanması önlenmiş olacak. Saniyede 5 litre suyun beldeye vermesi amaçlanmış olup, devam eden içme suyu projesinin 2013 Kasım ayı içerisinde bitirilmesi planlanıyor.

Konu ile alakalı Kızılelma Belediye Başkanı İsa Demirci ise yaptığı açıklamada şu bilgileri aktardı: “Beldenin 50 yıllık içme suyu projesinin fiziki yapımının yüzde 95‘i tamamlandı. 2 yıldır devam eden çalışmalar neticesinde içme suyu şebeke projesi tamamlanma aşamasına geldi. Bu proje tam olarak faaliyete geçtiğinde Kızılelma’nın 50 yıllık içme suyu sorunu çözülmüş olacaktır. Kaynak sularında İller Bankası aracılığı ile sürekli ölçümler ve tahliller yapıldı. Kaynaklardan temin edilen su direk şebekeye verilecek. Arıtmaya ihtiyaç duyulmaması suyumuzun kalitesini göstermektedir. İçme suyu şebekesi projesindeki tek dezavantajımız terfili olması işletme maliyetini yükseltecektir. Fakat bu coğrafyada Kızılelma Beldesine cazibeli su getirilmesi de imkânsızdır. Bu projenin tamamlanmasıyla büyük bir hayalimizde gerçekleşmiş olacaktır. Emeği geçen bütün birim, şahıs ve büyüklerimize teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.