Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

40 öğrenci 5 günde Ankara ve Çanakkale'yi ziyaret edecek

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Cumhuriyet Gezileri kapsamında 40 öğrenciden oluşan kafile Bursa’dan yola çıktı. Toplam 5 gün sürecek gezide önce Ankara’yı ziyaret edecek öğrenciler, daha sonra Çanakkale’ye gidecek.Cumhuriyet...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
40 öğrenci 5 günde Ankara ve Çanakkale'yi ziyaret edecek
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Cumhuriyet Gezileri kapsamında 40 öğrenciden oluşan kafile Bursa’dan yola çıktı. Toplam 5 gün sürecek gezide önce Ankara’yı ziyaret edecek öğrenciler, daha sonra Çanakkale’ye gidecek.

Cumhuriyet gezilerinin öğrenciler açısından çok önemli olduğunu vurgulayan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Suat Topal, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Cumhuriyet gezileri ile öğrencilerimizin Cumhuriyet bilincinin gelişmesi, Çanakkale ve Milli Mücadele Destanının önemini kavramaları ve bu yolla milli şuurlarının güçlendirilmesi hedefleniyor. Proje ile ayrıca farklı coğrafi bölgelerde bulunan öğrencilerin tanışıp kaynaşmalarının sağlanması da amaçlanıyor” dedi.

Geçen ay birincisi düzenlenen gezinin ardından öğrenciler tekrar Cumhuriyet yolculuğuna çıktı. Bursa’dan 40 öğrencinin katıldığı ikinci kafile öncelikle Başkent Ankara’ya hareket edecek. Öğrenciler Ankara’da Cumhuriyet tarihimizle ilgili birçok önemli yer gezecek. Cumhuriyet yolcuları son olarak Çanakkale iline gidecek. Öğrenciler burada Çanakkale ruhunu canlı olarak yaşama fırsatı bulacak.

5 günlük Cumhuriyet gezisine katılan öğrencileri, Bursa Atatürk Stadyumu önünden aileleri ve öğretmenleri yolcu etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.