Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

33 derslikli yapılacak okulun protokolü imzalandı

Gaziantepli iş adamı Mehmet İnal Aydınoğlu, memleketine 33 derslikli okul yaptırmak için Vali Erdal Ata ile protokol imzaladı. Hayırsever iş adamı Mehmet İnal Aydınoğlu, Pancarlı Mahallesi'nde yaptıracağı 33 derslikli okulun Gaziantep Valiliği'nde...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
33 derslikli yapılacak okulun protokolü imzalandı
Gaziantepli iş adamı Mehmet İnal Aydınoğlu, memleketine 33 derslikli okul yaptırmak için Vali Erdal Ata ile protokol imzaladı.

Hayırsever iş adamı Mehmet İnal Aydınoğlu, Pancarlı Mahallesi'nde yaptıracağı 33 derslikli okulun Gaziantep Valiliği'nde düzenlenen imza protokolü törenine katıldı. Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen protokole Vali Erdal Ata, iş adamı Mehmet İnal Aydınoğlu ve Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu katıldı.

Gaziantep’in öğrenci sayısının 43 ilin nüfusundan daha fazla olduğuna dikkat çeken Vali Erdal Ata, kentte 543 bin öğrenci bulunduğunu ve derslik başına düşen öğrenci sayısının fazla olduğunu ifade etti. Vali Ata, "Cumhuriyet’in ilanının 90. yıl dönümünde hayırlı bir işe imza atmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Gaziantep eğitimde ciddi sorunlar yaşıyor. Derslik başına 60 öğrenci düşen okullarımız da var. Son 2 yılda başlayan çalışmalar neticesinde bin 800 derslik yapıldı, hizmete açıldı. Bu senede de 3 bin 29 derslik inşaatımız var. Bunların büyük bir bölümü bu yıl bitecek. Geri kalan kısmı ise 2014 yılında bitecek ve hizmete açılacak. Önümüzdeki yıl da 3 bin derslik yapmayı hedefliyoruz." dedi.

Hayırsever iş adamı Mehmet İnal Aydınoğlu ise yaptıracağı okulun ekonomik durumu iyi olanlara örnek olmasını dileyerek Gaziantep dışında yaşayan Gazianteplilere simge olmasını istedi. 4 bin 360 metrekarelik araziye yaptırılacak 33 derslikli ortaokulun 3 milyon 600 bin liraya mal olacağı ve yüzde 51'ini Mehmet İnal Aydınoğlu'nun ödeyeceği okulun isminin ise 'Gönüllü Hizmet Vakfı İnal Aydınoğlu Ortaokulu' olacağı açıklandı. Bu protokol ile birlikte Gaziantep’te okul yaptırımı için 70’inci protokol imzalanmış oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.