Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

3 saatte Moskova'dan gelen Ruslar, aynı sürede otellerine yerleşemiyor

Uçakla 3 saatte Moskova'da Antalya Havalimanı'na gelen Rus turistler, ışıklı kavşak sayısının fazla olması nedeniyle 3 saatte Alanya'da kaldığı otele zor ulaşıyor. Rus turizm seyahat acenteleri, Antalya Havalimanı-Alanya arasında 48 ışıklı...

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2013 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2013 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
3 saatte Moskova'dan gelen Ruslar, aynı sürede otellerine yerleşemiyor
Uçakla 3 saatte Moskova'da Antalya Havalimanı'na gelen Rus turistler, ışıklı kavşak sayısının fazla olması nedeniyle 3 saatte Alanya'da kaldığı otele zor ulaşıyor. Rus turizm seyahat acenteleri, Antalya Havalimanı-Alanya arasında 48 ışıklı kavşak olmasının en az 45 dakikanın dur-kalkta geçtiğini belirtiyor.

Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi sahibi Andrey Baranov, yaptığı açıklamada, Rus turistlerin Antalya'dan Alanya'ya ulaşmasında en fazla şikayet aldıkları konuların başında yoğun ışıklı kavşak olması olduğunu söyledi. Rus turistlerin hava yoluyla Moskova'dan Antalya'ya uçakla 3 saatte geldiğini hatırlatan Baranov, havalimanına gelen turistlerin 3 saatte Alanya'da kaldıkları otele zor yerleşmelerinden dertli olduklarını kaydetti. Rus ve Alman turistlerin, Türkiye'de tatilde Antalya'yı tercih etmelerinde en önemli etkenin mesafe yakınlığı olduğunu belirten Baranov, son yıllarda Rusların Alanya ve Side'yi tatil yanı sıra gayri menkul alımında da ön planda tuttukları için ulaşımın önemli olduğunu söyledi. Işıklı kavşak sayısının düşmesi ve ulaşımın daha hızlı yapılabilmesi için Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nda randevu talep edeceklerini aktaran Baranov, "Biz Antalya dışında İspanya, İtalya, Singapur, Çin ve Yunanistan'a da turist gönderiyoruz. Bugüne kadar ışıklı kavşaklarla ilgili şikayet gelmedi. Rusların, Alanya'da hem tatil yaptığı otele, hem de satın aldığı evine kısa sürede ulaşmada kavşaklı ışıklar engel, buna bir çözüm bulunması lazım. Turistlerin en az 45 dakikası ışıklara takılarak geçiyor. Bakanlığın buna acil çözüm bulması lazım. Yollar A kalite. Fakat çok sayıda ışığın olması otobüste dur kalk turistleri bıktırıyor." ifadesini kullandı.

Rus kültür turizmi uzmanı arkeolog Dr. Olga Ahmetov, Side Antik Kent, Manavgat Şelalesi ve Alanya Kalesi'ne götürdükleri turistlerden en fazla aldıkları şikayetlerin başında Antalya-Alanya arasında haddinden fazla ışıklı kavşak sayısına bağlı 'dur' kalk' ve buna bağlı gidiş dönüşün bir buçuk saate yakın sürmesinin zaman israfı olduğunu kaydetti. Ahmetov, "Işıklı kavşak sayısının çok olması turistleri bezdiriyor. Geçmiş yıllarda turistler genelde turist kazalarından dert yanıyordu. Şimdi ise ışıklı kavşaktan dert yanıyor. Işıklı kavşakların kazaları önlemeye yönelik bir çaydırıclığının olduğuna inanmıyoruz. Antalya-Alanya arasında kalan her belde belediyesi yolda bir düzenlemeye yapıyor ve ardından Karayolları ile birlikte kavşak açılıyor. Araçların hızlı gitmemesi için daha değişik yöntemler bulunabilir." şeklinde konuştu.

Türkiye Turizim Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB) Side-Manavgat Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özden, Antalya-Manavgat, Manavgat-Alanya arası ulaşımda en önemli engelin ışıklı kavşak sayısı çokluğu olduğunu söyledi. Işıklı kavşak sayısının çokluğunun Avrupa ve Rusya'dan 3 saatte hava yoluyla Antalya Havalimanı'na gelen turisti otele ulaştırmada yorduğunu belirten Özden, havalimanına gelen turistin bir an önce kalacağı konaklama tesisine vararak yol yorgunluğunu atmak için can attığını kaydetti. Özden, "Işıklı kavşak sayısı ulaşımında başlı başına bir sıkıntı, buna bir an önce çözüm bulmalı. Bizim en önemli avantajımız mesafe yakınlığı. Bu mesafe yakınlığına bağlı cazip bölge olmamızı kavşak sayısı çokluğuna bağlı elimizden çıkarmayalım." uyarısında bulundu.

Kangal Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Mehmet Elbudak, İsviçre, Belçika ve Almanya'dan gelen öğrenci gruplarını Antalya-Alanya arasında bulunan doğal güzelliği olan yerler ile tarihi ören yerlerinde eko, köy turu, kültür tarih ve arkeoloji turlarına çıkardığını, öğrencilerden en fazla aldıkları şikayetin ulaşımda ışıklı kavşak sayısın olduğunu kaydetti.

DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, seyahat acentelerinin şikayetleri doğrultusunda Antalya-Alanya arası ışıklı kavşak sayısının azaltılması ve yerine alternatif çözüm bulunması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Antalya milletvekillerine yazı yazdıklarını, yazılarına cevap beklediklerini kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.