Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

13 yılda tamamlanan KSÜ Tıp Fakültesi, yeni binasında

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi, Avşar Kampüsü içindeki yeni binasında hizmete başladı.Temeli 2000 yılında atılan ve 13 yılda tamamlanabilen 600 yataklı hastane inşaatı yaklaşık 200 milyon liraya...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
13 yılda tamamlanan KSÜ Tıp Fakültesi, yeni binasında
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi, Avşar Kampüsü içindeki yeni binasında hizmete başladı.
Temeli 2000 yılında atılan ve 13 yılda tamamlanabilen 600 yataklı hastane inşaatı yaklaşık 200 milyon liraya mal oldu. 120 bin metrekare kapalı alana sahip yeni hastanede, 100 akademisyen görev yapacak.

Hastanede incelemelerde bulunan Vali Şükrü Kocatepe, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan ve Başhekim Prof. Dr. Cengiz Dilber'den yeni binayla ilgili bilgi aldı. Poliklinik ve hastane servislerini gezerek son teknoloji ürünü tıbbi cihazları inceleyen Kocatepe, hastanenin dün itibariyle hasta kabulüne başladığını belirtti.

Hastanenin normalden 2 yıl önce hizmete açıldığını söyleyen Kocatepe, "Tıp fakültesi hastanemiz Necip Fazıl'a göre yüzde 50 daha büyük kapasitede. Çok daha ferah hijyenik, temiz, bütün makineleri modern, yeni teknolojiyle seçilmiş aletler. O bakımdan bundan sonra Kahramanmaraş'ımız tıp konusunda sınıf atladı diyebiliyoruz. Bu çevrenin en modern hastanelerine sahip tek ili oldu. O yönden gurur duyuyoruz.” dedi.

KSÜ Rektörü Mehmet Fatih Karaaslan, hastanenin her yönüyle hizmete hazır olduğunu ifade etti. İki günde bin 500 hastanın muayene olduğunu kaydeden Rektör Karaaslan, "Ben bu güne kadar emeği geçen, herkese bu hizmeti şehrimize kazandırdıkları için teşekkür ediyorum. Hastanemizin akademik kadrosunu açılış tarihini de göz önüne alarak epeyce zenginleştirmiştik. Son ilanla 40'a yakın hekim arkadaşımız gelecek. Önümüzdeki günlerde tekrar ilan çalışmamız olacak. Daha sonrası için de elimizde kadro mevcut. Zaman zaman açacağımız ilanlarla eksiklerimizi tamamlamaya çalışacağız. Pazartesi'nden itibaren başvuran hastalarımızı almaya başladık. Dün 500'e yakın hastamız vardı. Bugün öğle saatlerine kadar o rakam yakalandı. Bu önümüzdeki haftadan itibaren artacaktır." diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.