Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

111 engelli vatandaşa akülü ve manuel araç hediye edildi

Gaziantep Şahinbey Belediyesi, 111 engelli vatandaşa akülü ve manuel araç hediye etti. Araç dağıtım töreninde açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, engelliler için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
111 engelli vatandaşa akülü ve manuel araç hediye edildi
Gaziantep Şahinbey Belediyesi, 111 engelli vatandaşa akülü ve manuel araç hediye etti. Araç dağıtım töreninde açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, engelliler için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Tahmazoğlu, “Belediye olarak göreve başladığımız günden bu yana 667 engelli vatandaşımıza akülü ve manuel sandalyeyi ücretsiz bir şekilde hediye ettik. Geçtiğimiz yıl alanımızı genişlettik. Sadece Şahinbey’de değil, diğer ilçelerimizden ve illerimizden gelip araç alan kardeşlerimiz var. Sadece bunları dağıtmakta yeterli değil, binaların giriş çıkışlarının kaldırımların ve yolların engelli vatandaşlarımızın kullanacağı şekli ile dizayn edilmesi gerekmektedir. Yine yaptığımız çalışmalarla kaldırımlar, yollar ve tesislerimizin giriş çıkışları engelli kardeşlerimizin rahat bir şekilde kullanabilecekleri uygun hale getirilmiştir.” dedi.

Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan da, “Böyle bir çalışma ile engelli vatandaşlarımızı sosyal yaşamın içerisine kattığı için Şahinbey Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum.” diye konuştu.Türkiye nüfusunun yüzde 12’sinin engelli olduğunu ifade eden Vali Vekili Adil Nas ise şunları söyledi: “Maalesef milyonlarca vatandaşımız engelli. Bu vatandaşlarımızın toplumsal ve ekonomik hayata entegre edilmesi gerekmektedir. Bunun için herkese görev düşmektedir. Memnuniyetle dile getiriyorum. Son zamanlarda engelli vatandaşlarımız evlerinden çıkıp toplumsal yaşama daha çok katılmaya başladı. Bunun artarak devam etmesini istiyoruz.”

Yapılan konuşmalar ardında protokol üyeleri tarafından engellilere sandalyeleri verildi. Sandalyesine kavuşan engelliler, yardımlarından dolayı Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür etti. Program sonunda aşure ikramı yapıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.