Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

10 yılda 107 ton atık pil toplandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 2005 yılında başlattığı atık pil toplama kampanyası ile tonlarca pil toplandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çevre ve insan sağlığına zararlı olan atık pilleri toplayarak geri dönüşümlerini sağlıyor....

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2015 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2015 09:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
10 yılda 107 ton atık pil toplandı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 2005 yılında başlattığı atık pil toplama kampanyası ile tonlarca pil toplandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çevre ve insan sağlığına zararlı olan atık pilleri toplayarak geri dönüşümlerini sağlıyor. Doğaya atıldığında zehir saçan atık piller toplanarak ekonomiye yeniden kazandırılıyor. Enerjisi biten binlerce pil hurdaya ayrılıyor. 2005 yılında başlatılan kampanya ile bugüne kadar tonlarca pil toplanarak geri kazandırıldı.

2014’TE 24 TON

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi pillerin tehlikesinden çevre ve insan sağlığını korumak için pilleri ayrıca toplayarak geri dönüşümlerini sağlıyor. Yapılan eğitimlerle bilinçlenen vatandaşlar atık pillerini toplama kutularına atarak çevrenin korunmasına katkı sağlıyor. 2013 yılında toplanan 22 ton olan atık pil miktarı 2014 yılında 2 ton 300 kilo artarak 24 ton 300 kiloya ulaştı. 2005 yılından bu yana toplam 107 ton atık pil toplandı.

KUTULARDA BİRİKİYOR

Boyutları küçük olmasına rağmen piller geniş alanlarda zarara neden olabiliyor. Bir kalem pil toprağa atıldığında 4 metreküp alan zehirli hale geliyor. Zehirlenen toprakta üretim de yapılamıyor. Okullara, kurum ve kuruluşlara yerleştirilen pil toplama kutuları ve bidonlarıyla piller ayrıca toplanıp geri dönüşüme gönderiliyor. Pillerin insan sağlığına ve çevreye çok büyük zararları var. Piller cıva, kadmiyum, kurşun, çinko, mangan, lityum, demir, nikel, kobalt ve kimyasal maddelerden üretiliyor. Bu pillerin gelişigüzel çöplere atılması, doğrudan veya dolaylı olarak alıcı ortama verilmesi çevre açısından büyük tehlikeler oluşturuyor. Pillerdeki metaller toprağa ve oradan da yeraltı sularına karışabiliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.