Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yerel değerleri evrensele dönüştüren şehir

Yazının Giriş Tarihi: 27.09.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.09.2019 00:00

Bursa sonbahar ile birlikte çok önemli festivallere ev sahipliği yapmanın haklı gururunu yaşıyor.

Geçtiğimiz günlerde Network Fuarcılık tarafından gerçekleştirilen 2. Bursa Turizm Fuarı yapıldı. Bu fuar ile Bursa’nın turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri haline gelen Bursa Turizm Fuarı’nın ikincisi Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmiş olup, Türkiye’nin pek çok ilinde turizm sektöründe faaliyet gösteren önemli firmaların yer aldığı  ve çeşitli acente ve otel temsilcilerinin ikili iş görüşmeleri yapması hem kendileri için hem de Bursa için önemli kazanımlar elde edildi.

3 gün süren ve bu 3 günde  Bursa’nın tarihi mekanları ve doğal güzelliklerini de katılımcılar turlarla gezdirilip Bursa’yı daha yakından tanımalarına imkan sağlandı. Network Fuarcılık Genel Müdürü Hasan Eker’e ve ekibine Bursa’ya katkı sunan böylesi organizasyonlarda emekleri için şehrimiz adına teşekkür eder. Nice kazanımlar diliyoruz buradan.

                                                      **********

Tüm Renklerin Buluştuğu şehir Bursa

Bursa gibi bir şehir Bursa gibi bir mozaik, her zaman herkesi bağrında barındıran kadim kent…

Hemen her toplantıda Bursa’yı yönetenlerin, Bursa’ya hzimet edenlerin kullandığı bir terim bu saydıklarım…

Haksız da sayılmazlar…

Bursa’da 35 il derneğinin bir araya gelmesi ile kurulan BİLDEF, bu yıl 25-28 Eylül tarihleri arasında ücretsiz olarak geleneksel Bursa Anadolu Günleri'nin resmi açılışını Merinos AKKM Fuaye Alanı'nda düzenlediği törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Bu sene 4.üncüsü düzenlenen ve 4 gün sürecek olan Anadolu günleri ilk günde yoğun bir katılımın olduğu gözlendi.

Açılış kurdelesini Bursa İl Dernekleri Federasyonu Başkanı Mustafa Dursun ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, Gümrük ve Ticeret Eski Bakanı Bülent Tüfenkçi, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, katılımcı illerin temsilcileri ve dernek başkanları birlikte kesti.

Artık geleneksel hale gelen ve markalaşan bir kent olan Bursa Anadolu’nun tüm renklerini kendi çatısı altında buluşturmaya devam ediyor.

BİLDEF Başkanı Mustafa Dursun’un da belirttiği gibi “Özünde birlik ve beraberlik” olan kültürlerin ve değerlerin buluşmasında öncülük eden bu organizasyonların ülkemizde kaos ve huzursuzluk ortamı isteyenlere; bu ülkenin her daim bir ve beraber olduğunu göstermenin de en güzel örneği olduğunun altını çizdi.

Dolu dolu bir progaramın olduğu bir organizasyon olan Anadolu Günleri Bursalılara ve çevre il, ilçelerden gelecek olan ziyaretçilerine 4 gün boyunca Anadolu’nun tüm lezetlerini,  geleneklerini, göreneklerini ve değerlerini sunacak.

Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olan Bursa’ya bu tür artı değer katkı koyan tüm kent dinamiklerine ve yöneticilerine teşekkür ediyor ve niceleri için de başarılar diliyoruz.

                                              *********************

Hava, su, toprak ile Fotofest

Bursa hayatın her alanında yer almaya çalışan ve bunun için yerel değerleri evrensele dönüştüren şehir…

Bursa yaptığı işleri ile adından söz ettiren bir şehir…

Bursa gerçekleştirdiği etkinlikleri ve organizasyonları geleneksel hale getiren bir şehir…

Hayatımızın artık vazgeçilmez bir parçası haline gelen, anı ölümsüzleştiren fotoğrafçılık Bursa’da tam 9 yıldır her sene farklı temasıyla yep yeni bir soluk almaya devam ediyor.

Bu sene hava, su, toprak…doğaya dönüş temasıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi tarafındna organize edilen Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği’nin (BUSFAD) destekleriyle gerçekleştirilecek olan Bursa Fotofest 4 – 13 Ekim tarihleri arasında kapılarını 9. kez açıyor.

Türkiye’den ve dünyadan 16 ülke, 230 fotoğrafçı, 165 sergi, 2000’den fazla fotoğraf ve 100’den fazla fotoğraf sanatçısını bir araya getirecek olan Uluslararası Fotoğraf Festivali sergiler, gösteriler, sanatçı konuşmaları, ustalarla söyleşiler, belgesel filmler ve portfolyo değerlendirmeleri gibi birçok etkinliğe sahne olacak.

Dün Merinos AKKM’de bulunan Gölpark tesislerinde bu sene 9’uncusu gerçekleştirlecek olan Bursa Fotofest’in tanıtım toplantısı vardı.

Bursa basının yoğun katılım gösterdiği toplantıda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan ve yönetimi, Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Serpil Yavaş ve Büyükşehir Yerel Gündem Şube Müdürü Mahmut Turunç Uluslararası Fotofest için önemli bilgiler verdi.

Yine toplantıda dile getirilen en önemli konulardan biri Bursa Fotofest’in dünyanın sayılı fotoğraf festivalleri arasında yer alması.

Konuk ülke uygulamasında 2017 Çin ile başlayan festival 2018’de Hindistan olmuştu. Bu sene ise konuk ülke Rusya ….

Bu bağlamda 9 Rus fotoğrafçının Rus Fotoğrafı ve Fotoğraf Tarihi Müzesi Vakfı fotoğraf müzeleri konularında bilgi verecek.

Fsetivalde öne çıkan konulardan biri de şüphesiz çocukların düşünülmesi olmuş.

Çocuklara çevre bilinci aşılamak için çocukların da fotoğraflarına yer verilecek. İdeal bir doğa ve yaşanılabilir bir kent için doğaya dönüş teması son derece önemli.

Doğaya dönüş temasıyla hem doğayı korumaya vurgu yapılacak hem de yeşil Bursa’nın tanıtımı açısından önemli bir etkinlik olacak

Özetle Bursa ekonomisiyle, turizmiyle, tarihiyle, sanayisiyle, marka olmuş bir kent ve bu marka organizasyonlarla da uluslararası alanlarda adından söz etmeyi başaran bir şehir.

Bursa adına yakışır bu organizasyonla emeği geçen tüm paydaşlara başarılar diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.