Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yenişehir Havalimanı nihayet…

Yazının Giriş Tarihi: 10.06.2019 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.06.2019 00:03

Eskiler, ‘büyük balık küçük balığı yer’ diyordu, şimdi ‘hızlı balık’ büyük balığı yiyor.

Ülkemiz öyle bir coğrafi konuma sahip ki, Avrupa ile Ortadoğu ve Asya arasında tam bir köprü.

Bu ticarette de böyle, hem de yüz yıllardan beri…

Tarihi İpekyolu’nun son durağının Anadolu olduğu ve İpekyolu üzerinde son durak olan İstanbul’dan önce Bursa’nın önemli bir ticaret ve lojistik merkezi durumunda bulunduğu unutulmamalı. Bunun en önemli kanıtı Kozahan…

Bursa’nın lojistik özelliği bu günlerde bir başka önem kazandı ve Yenişehir Havaalanı bunda başrol oynayacak.

Yenişehir Havaalanı, havayoluyla yapılacak ihracatta sadece Bursa’nın değil tüm Marmara havzasının yurtdışına açılan kapısı olmaya aday.

Yenişehir Havaalanı’ndan yani Bursa’dan dört saatlik uçuş mesafesinde 60’ın üzerinde ülkeye, 100’e yakın başkent ve büyükşehire ulaşılabiliyor.

Düşünün, Bursa OSB’den sabah saat 09.00’da yola çıkan bir yan sanayi ihraç ürünü, 6 saat sonra Almanya’daki veya Fransa’daki bir fabrikanın montaj hattına, bir tekstil ürünü numunesi 3 saat sonra İtalya’da ithalatçı bir firmanın satın alma departmanına ulaşabiliyor veya akşamüzeri dalından kopartılan bir siyah incir ertesi öğlen İngiltere’de süpermarketin rafında yerini alabiliyor.

Artık üretmek kadar satmak, satabilmek de önemli olduğuna göre ve pazara rakiplerinizden hızlı bir şekilde ulaşabildiğiniz ölçüde rekabet avantajına sahipsiniz.

Bu konuda, temelleri Kozahan’da atılan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası önemli bir hamle başlattı geçtiğimiz günlerde…

BTSO Lojistik AŞ’nin çalışmaları kapsamında Yenişehir Havalimanı hava kargo taşımacılığı hizmeti vermeye başladı. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin üretim üssü Bursa’yı, hava kargo taşımacılığında da bir merkez haline getirmeyi hedeflediklerini söylemişti.

Bursa ve Güney Marmara bölgesinin başta otomotiv, tekstil ve yaş sebze-meyve sektörü olmak üzere ciddi bir yük potansiyeli olduğunu belirten Burkay Başkan, Yenişehir Havalimanı’nda hava kargo taşımacılığını başlattıkları törende, “Sanayi, turizm, tarım ve fuar kenti Bursamızın lojistik hizmetlerini de kapasite ve kalite olarak artırıyoruz. Daha öncesinde firmalarımız ürünlerini İstanbul üzerinden yurt dışına ulaştırıyordu. Bu durum hem maliyet hem de zaman kaybına yol açıyordu. Artık firmalarımız ürünlerini hedef pazarlara çok daha ucuz ve hızlı bir şekilde ulaştırabilecek. Lojistik şirketlerimiz de yüklerini buraya getirecekler” demişti.

İşte bu proje ile Bursalı ihracatçılar tarihinin en hızlı ihracatını gerçekleştiriyor ve BTSO Lojistik A.Ş. ile ürünler kısa sürede müşteriye ulaşmaya başladı.

Görüşlerini açıklayan ihracatçı firma yetkilileri, “Daha önce İstanbul üzerinden hava kargo hizmetinden faydalanıyorduk ve ürünlerimiz gümrükleme için uzun süreler bekliyordu. Bursa Yenişehir Havalimanı’nın hava kargo taşımacılığında kullanılması bizim işlerimizi oldukça kolaylaştırdı. Ülkemizin uzak doğu ülkelerinden en büyük avantajı, Avrupa’ya olan yakınlığıdır. Daha kısa sürede üretim yapmamız ve teslim etmemiz Türkiye’ye önemli bir avantaj sağlıyor. Bu açıdan Yenişehir Havalimanı önemli bir rol üstleniyor. Bugün çıkardığımız yükün aynı gün uçması müşterilerimiz tarafından da memnuniyetle karşılanıyor” diyorlar.

Bursa’nın ihracatı açısından çok önemli bir aşama deyip, yıllar öncesinde hayal edilenin nihayet gerçekleşmeye başladığını ifade edelim…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.