Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeniden Refah mümkün...

Yazının Giriş Tarihi: 21.01.2019 00:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.01.2019 00:06

Uzun soluklu ve yerli bir ekonomi modeline acil ihtiyaç duyduğumuz hususunda herkes hem fikir. Öyle ki, üreten ve ürettiğini tüketen bir Türkiye en büyük hedefimiz olmalı. Hatta ürettiğini tüketmek ile yetinmeyerek bunu küresel ticaret aracı olarak değerlendiren, satan ve buradan da ekonomi üreten bir Türkiye ile önümüzde ki 10 yıl daha güçlü bir ülke meydana getirebiliriz.

Yerli üretim ve yerli sanayi fikrini ortaya ilk atan lider merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan idi. Milli sanayi modellerinin geliştirilmesi, yerli imkanlarla milli motor oluşturulması ve siyonizm ile mücadele de önemli roller üstlenen Erbakan hocanın mirası Dr. Muhammed Fatih Erbakan. Türkiye'nin en önemli süreçlerine şahitlik etmiş isimlerden ve ekonomi alanında adeta deha olan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un da Dünya lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da hocası olan merhum Erbakan hocanın gözünün nuru Dr. Fatih Erbakan adeta karanlık geceye ay misali doğuyor. Siyasete "yeniden refah partisi" sloganı ile giriş yapan Fatih Erbakan'ın geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalında ifade ettiği projeleri hükümetin de dikkate alması elzem.

Türkiye'nin artık siyaset ve fikir birlikteliğine ihtiyaç duyduğu noktadayız. Özümüzü daha iyi kavrayabilmeli ve ülkeyi yeniden refah düzeyine yükseltmeliyiz. Bunun için kimsenin "ben" ve "benlik" kavgası içerisine girmesine gerek yok. Velev ki, kazanırsak hep beraber kazanacağımız gibi kaybedersek hep beraber yok olacağız gerçeği gün gibi ortada. Siyonizm birimizi diğerimizden asla ayırmadı, ayırmayacaktır. Afganistan, Pakistan, Irak, Libya, Filistin ve son olarak Suriye'yi getirin gözlerinizin önüne. Ve medeniyetin tüm azı dişleri ile saldırdığı Bosna Hersek, Çeçenistan karanlıkları vahşetleri düşsün aklınıza ve gözlerinizin önüne. Bu zalimlere karşı ya birlik olacağız ya da birlikte yok olmayı kabul edeceğiz. İşte tamda bu sırada eğer fikir ve gönül birlikteliği yapabilirsek, yeniden refah mümkün.

Su, güneş ve yerli izolasyonla milli enerji atağı

Dr. Fatih Erbakan 'ın katıldığı televizyon programında 3-5 dakika da özetlediği enerji formülü ile Türkiye'nin hem faiz lobisi karşısında yeniden dirilmesi hem de milli enerjisini üretebilmesi mümkün. Barajların ortak bir yöntem ile birbirine bağlanması ile hem su üretimini maksimum düzeyde tutabilen hem de tüketimi en aza indiren formülün devamında türbünler yöntemi ile elektrik enerjisi üretmekte mümkün. Elbette faiz lobisi ve de milli tasarruf modelleri ile milyarlarca dolarlık tasarrufuna yönelikte zihinleri açıyor Dr. Fatih Erbakan.

1979 doğumlu olan Dr. Fatih Erbakan, 2019 yılı itibariyle 41'nci yaşından gün aldı. Dünden bugüne gençlik yılları dahil sürekli medyada yer bulan Fatih Erbakan'ın tevazu sahibi kişiliği ve son 20 yıllık sessizliği çok konuşuldu. Fatih Erbakan'ın kendisini ilim ve bilim ile akademik bir sürece atması ve babasının oğlu olma yönünde gösterdiği eğilim takdire değer bir ilerleme süreci olarak karşımızda duruyor. Elektrik ve Elektronik Mühendisi olan Dr. Fatih Erbakan'ın milli enerji modelleri üzerine betimlemeleri su ve güneş üzerine dayalı yenilebilir enerji modellerinin geliştirmesini baz alıyor. Ve yine Türkiye'de ki bazı volkanik patlamaların kalıntıları ile meydana gelmiş cam ve benzeri doğal atıkların doğru yöntemlerle kaynaştırılması sayesinde yerli izolasyon malzemeleri üretilmesi mümkün görünüyor. Birleşik barajlar sistemi ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ki barajların sularını kapasite fazlası barajlardan İç Anadolu ve Batı bölgelerde ki barajlara taşıyarak yılda 10 milyar metreküp su tasarrufunu öneren Fatih Erbakan, Türkiye'nin toplam güneş enerji potansiyelinin 380 bin megawatt olduğunu ifade ediyor.

Türkiye'nin enerji üretimi için 2018 yılında 37 milyar dolar kaynak harcadığını ifade eden Dr. Fatih Erbakan, bu kaynağın doğalgaz ve petrol üreten ülkelere ödendiğini belirtiyor. Yine havuz sistemi ile faiz sisteminin önünün kesileceğini vurgulayan Dr. Fatih Erbakan, 54'ncü hükümette uygulanan yöntemle bankalara ve rantiyecilere gereksiz ödemenin önünün yeniden kesileceğini belirtiyor. Denk bütçe ile devletin yıllık 25 milyar dolarlık faiz giderinin ve dış borcunun önünün kesileceğini ifade eden Erbakan, kamuda ki tasarruf yöntemleri ile yılda 5 milyarlık kamu tasarrufunun mümkün olduğunu belirtiyor. Ve birçok öneriyi ardın sıra sıralayan Dr. Fatih Erbakan'ın siyaset üslubu hükümeti diğerleri gibi yerden yere vuran bir anlayış yerine devleti ve milleti yücelten bir düstur ile bütünleşik saygı içeriyor.

Türkiye'nin yeniden refahı ve geleceğinin daha güçlü tesis edilmesi için böylesine güçlü ve milli isimlere ihtiyaç var. İnanıyorum ki, yerel de ve genelde muhalefet anlayışımızı millileştirdiğimiz sürece kaybeden değil, kazanan Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz. Ve yine dilerim ki, hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem de kurmayları Dr. Fatih Erbakan gibi bir dahiyi ülke hizmetlerinde doğru noktada bir göreve taşır ve milletin hizmetine daim eyler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.