Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeniden başlasın!

Yazının Giriş Tarihi: 04.03.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.03.2019 00:00

Türkiye'nin ve spor camiasının yüreğini derinden yaraladı o trafik kazası. Takımları Ankaragücü'ne destek vermek için yine yeniden deplasmana gitmişlerdi. Biri 17 diğeri 15 yaşındaydı. Mert Turgut Çakır ve Eren Açıkgöz deplasman dönüşünde geçirdikleri trafik kazasında hayatlarını kaybettiler. Oysa çok mutlulardı, takımları galip gelmişti. Güle oynaya dönüyorlardı. O ana dek. İçinde bulundukları otobüs kaza yaptı ve iki genç fidanı yaşamdan kopardı. Omuza omuza çıktıkları deplasman yolculuğunda ölüme de beraber gittiler. Tarifsiz acı karşısında kelimeler elbette kifayetsiz kalıyor. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Mert Turgut Çakır ve Eren Açıkgöz'e ALLAH'tan rahmet, ailelerine ve Ankaragücü Kulübü'ne baş sağlığı diliyorum. TFF, başvurulmasına rağmen iki gencin saygı duruşuyla anılmasına izin vermedi. Niye ki? Ne olur yani izin verseydiniz. Ama iki kulüp arasında yapılan anlaşma sonrasında sevgili Mert ve Eren için saygı durusunda bulunuldu. TFF bir kez daha sınıfta kaldı. Yazık.

Ne demişti süper star Ajda Pekkan şarkısında "Yeniden başlasın, aşk ateşim yansın. Bizim gibi seven gönüllere yazık böyle ayrılmasın. "Sivasspor karşısındaki galibiyetle lige yeniden başladık. Sonunda şeytanın bacağını kırdık. Yolumuzu kaybetmiştik, kendimizi bulduk. Ama her şeyden önce taraftarda müthiş bir değişim ve dönüşüm vardı. Maşallah diyorum başka da bir şey diyemiyorum. Sahada futbolcular evet ellerinden geleni elbette yaptılar. Fazlasıyla istediler maçı. Maç bir o tarafa gitti bir bizim tarafa geldi. Ama Allah'tan taraftarımız takımı yalnız bırakmadı ve altın değerindeki 3 puan bizim hanemize yazıldı. Sevgi ve şefkatin tedavi edemeyeceği hiç bir yara yok bana göre. Bunu bu maç bize net bir şekilde gösterdi.  

Maç öncesi Erdal Mutluer adlı taraftar, "Sahada 11 tane Bursaspor forması olacak. Susmadan destek,  Atatürk Stadyumu ruhuyla" diye bir tweet atmıştı. Çok dikkatimi çekmişti. Atatürk Stadyumu'ndaki o ruhu bugün gerçekten gördüm. Bugün taraftar bir başkaydı sanki. Bir kez daha gösterdiler ki Bursaspor'un en büyük zenginliği taraftarıdır. Tam 90 dakika ve uzatmalar boyunca bütün her şeyi kenara bırakıp tam destek verdiler. Özür dileyen Yusuf Erdoğan'ı alkışladılar affettiler. Sakho'nun atamadığı penaltıdan sonra asla tepki vermediler ve full destek verdiler. İşte galibiyet böyle geldi. Takım tribünlerden aldığı sinerjiyle oynadı. Ve maçı aldı. Bravo taraftar bravo takım. Alkışı fazlasıyla hak ettiniz. Takıma, bu çocuklara sahip çıkıldığında,  ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan futbolcular gördük sahada. Aytaç Kara'nın 90+7'de attığı golden kameralara Samet Aybaba'nın akıttığı gözyaşları yansıdı. O dahil stad ağladı. Öldük öldük dirildik. Bursaspor Kümeye diye bağıran Sivasspor taraftarlarına da gereken cevap verildi.

Bu arada Saivet'e nazar değmesin. Şahaneydi gerçekten. Bir alkışım da Badji'ye. Müthişti. Sivasspor'un kalecisine parantez açmadan geçmek istemiyorum açıkçası. Yerde sakatlık geçiren bir futbolcumuza doğru hamle yapınca hakem de müdahale etti. Ardından taraftarın ciddi tepkisine maruz kaldı. Kalesine atılan bir kaç yabancı maddeyi eline alıp hakeme göstermeye çabalaması bana nedense FB'li kaleci Volkan Demirel'i hatırlattı. İlkokul birinci sınıf öğrencisi edasıyla yaptığı bu davranışı manasız bulduğumu ifade etmeliyim. Evet biz rakip olsak da Anadolu takımlarıyız. Biraz daha ahlaklı olmaya davet ediyorum kendisini. İsmi mi ne? Yazmaya bile gerek görmüyorum.

Şimdi seri galibiyetler alma zamanı. Pozitif enerji lig sonuna kadar devam etmeli. 9 haftadan sonra galibiyetle tanıştık, puanımız 27 oldu. Ankaragücü deplasmanı ile seriye devam edilmeli. Bu kadroyu değiştirme Samet hoca. Ha bir de tribünlere her ne oldu ise çok güzel oldu. Böyle devam. Gerçekten müthiştiniz maşallah.

Yeniden başlasın!...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.