Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni uygulamada yapılan yanlışlıklar

Yazının Giriş Tarihi: 24.04.2017 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.04.2017 00:02

Trafik sigortalarında 12.04.2017 itibarı ile belirtilen Tavan fiyat uygulaması başladığından bugüne kadar araç sahipleri memnun, ama gördüğümüz ve Acente arkadaşlarımızdan aldığımız bilgilere göre birçok şirket ekranlarının son bir haftadır sağlıklı çalışmadığı yeni uygulamaya programları, sistemleri ile adapte olmadığı ve dolayısı ile Trafik sigorta poliçe üretiminde Acentelerin zorlandığını görmekteyiz.

Yapılan son anket ile Acenteler tavan fiyat düzenlemesinden memnun mu sorusuna verilen cevaplar aşağıdadır?

Memnun değil (66%, 852 Oy)      Memnun (34%, 435 Oy)       Toplam Oy: 1.286

Bu arada Güvenceder Bşk. arkadaşımız Sn. Bekir KAYA beyin söylediklerine katılmamak elde değil, Hazine elini çabuk tutmak zorunda;

. Sigorta şirketleri ile Hazine Müsteşarlığı restleşmesinde sonuç olarak sigortasız araç sayısı hızla artmış ve artmaya devam etmektedir. Bu arada meydana gelen kazalarda Güvence hesabı sorumluluğu gereği yüklü tazminatlar ödemek zorunda kalacaktır.Son olaylar gösterdi ki;• Sigortacılık sektöründe tam rekabet bulunmamaktadır. Tam rekabet varsayımıyla trafik sigortası fiyatlarının serbest bırakılması hatalı olmuştur. Vatandaş bunun ceremesini çekmiş olay sosyal bir hezeyana dönüşmüştür.
• Hazine Müsteşarlığının Türkiye sigortalar birliğinin talepleri doğrultusunda hareket ettiği bununda doymak bilmeyen sigorta şirketlerinin iştahını kabarttığı ortadadır.
• Sektörü yönlendiren bir elin parmakları kadar konularında uzman olan kişilerin görüşlerinin görmezden gelindiğini gördüm.
• Gecikme cezası gibi primle alakası olmayan ve idari bir yaptırım olan tutarın Güvence Hesabı yerine sigorta şirketlerine bilerek ve isteyerek bırakıldığını fark ettik. 
• Sigorta şirketlerinin vatandaşın tazminatını ödeme noktasında çıkardığı zorluklara Göz yumulduğunu gördüm.• Sektörde oluşturulan bazı kuruluşların fonksiyonlarının olmadığı ve yanlış bilgilendirmelere de sebebiyet verebileceğini gördüm.
• Acentelerin yok edilmek istendiğini gördüm. Şirketlerin kendi acenteleri ile rekabet ettiklerini ve komisyonlarını düşürdüklerini, sektör emekçilerinin hak ettikleri gelirlerini alamadıklarını ve şirketler tarafından dışlandıklarını gördüm.
Bekir Kaya

Trafikte bir yılda 7 bin 300 can gitti

Türkiye, 2016’da meydana gelen 413 bin 169 trafik kazasında 7 bin 300 insanını yitirdi. En fazla kazalı İstanbul ve Ankaralı sürücüler yaptı.

Medya takip ajansı PRNet Emniyet Genel Müdürlüğü verilerini derleyerek Türkiye’nin trafik kazası bilançosunu çıkardı. PRNet’in derlediği verilere göre Türkiye’de geçtiğimiz yıl 413 bin 169 trafik kazası gerçekleşti.7 bin 300 kişi yaşamını yitirirken 303 bin kişi de yaralandı. En çok kaza İstanbul ve Ankara’da meydana geldi. Türkiye genelinde son 10 yılda gerçekleşen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının yüzde 88’i sürücü, yüzde 12’si ise yaya kusurlarından kaynaklandı. Sürücüler en çok aşırı hız, geçiş önceliği ve dönüş kurallarına uymama ile şerit ve kırmızı ışık ihlali yaptı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.