Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni kabine ve Faruk Çelik

Yazının Giriş Tarihi: 21.07.2017 00:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.07.2017 00:06

Çarşamba günü Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan Ankara'daki kabine değişikliği siyasetin ana konusu olmaya devam ediyor. Bu kabine değişikliğinin Bursa'ya da önemli etkileri olacak. Bu revizyon Bursa siyasetini, özellikle de önümüzdeki il ve ilçe kongreleri ile yerel seçimleri çok etkileyecek.

Bakan değişimi

Hakan Çavuşoğlu'nun yeni kabinede Başbakan Yardımcısı olarak açıklanması sürpriz olarak karşılansa da, işin arka planına bakılınca işin renginin farklı olduğu anlaşılıyor.

Ankara kulislerinden edindiğim bilgilere göre, kabinedeki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevi sona erecek Mehmet Müezzinoğlu'na Bursa'dan bir isim sorulduğunda Hakan Çavuşoğlu'nu öneriyor. Sayın Çavuşoğlu'nun birikimi de bu işe uygun olunca kendisi tercih ediliyor.

Efkan Ala ve Mehmet Müezzinoğlu'nun AK Parti'deki ağırlığı da düşünülünce, çok bir kaybımız yok. Aksine Bursa'dan talep olduğunda, Ankara'daki bürokratlara ricada bulunacak vekil sayımız arttı bile denilebilir.

Ayrıca, Efkan Ala ve Mehmet Müezzinoğlu'nu çok yakında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ya da AK Parti Genel Merkezi'nde yeni bir görevde görmemiz de şaşırtıcı olmaz.

Faruk Çelik sürpriz mi?

Şimdi Bursa'daki siyasi kulislerde birçok kişi asıl sürprizi, Faruk Çelik'in bakan olarak tekrar kabinede yer almaması olarak görüyor. Yine Ankara kulislerinden adeta damla damla sızan bilgileri toparladığımda işin aslı hiç de öyle değil.

Her ne kadar kendisine ve ekibine teyit ettiremesem de, Faruk Çelik'in kabine dışında kalması kendi isteğiyle olmuş.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen ve her zaman dile getirdiği Bursa'ya dönme isteğini tekrar eden Faruk Çelik, bu kez istediğini almış görünüyor. Üstelik yine çok özel bilgilere dayanarak söylüyorum ki, Çelik, bir gün önce kendisinin ve Müezzinoğlu'nun kabinede olmayacağını biliyordu. Hatta Bursa'dan kabineye girecek yeni ismi dahi biliyordu.

Çelik'in yeni hedefi

Aslında Faruk Çelik'in Refah Partisi zamanlarına dayanan çok eski bir hedefi vardı. Her ne kadar çok daha yüksek makamlara gelse de, bu hedefe ulaşamamış olması içinde hep bir ukde olarak kalmıştı.

En son genel seçimlerinden önce Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme de bu noktada olumsuz sonuçlanmış ve Çelik, istediğini alamamıştı. Erdoğan, "senin daha Urfa'da yapacakların bitmedi. Sana orada ihtiyacım var" demişti.

Son değişiklikte Çelik'in yerine bakan olarak atanan isme bakıldığında ise bu sürecin nihayete erdiği anlaşılıyor.

Uzun süredir Bursa'nın çok zaman kaybettiği kanaatinde olan Faruk Çelik'in yeni hedefinin ne olduğunu ise siyasi kulislere hakim olan herkes biliyor ancak Çelik ve ekibi bu konuyu açıkça dile getirmiyor.

Bursa'ya yapılan bürokrat atamaları başta olmak üzere, siyasi gelişmeleri takip edenler ne dediğimi mutlaka anlayacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.