Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni dönem kaos ile başladı

Yazının Giriş Tarihi: 30.11.2015 09:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.11.2015 09:22


 

7 Haziran seçimlerinde çıkan koalisyon hükümeti sonucu birçok kesimi memnun etmemiş hükümet kurulamamış ve 1 Kasım tarihinde yenilenen seçim ile sandıktan tek başına iktidar çıkmıştı ve bu sebeple istikrar sağlanacağı düşünülüyordu ve seçim öncesi iktidar partisinin vaatleri bu yöndeydi bu söylemlerle bunalmış olan halktan beklediklerinin üstünde adeta ciddi anket şirketlerini bile allak bullak eden bir sonuçla muhalefet partilerini abondone etmişlerdi.

Öncelikli sorunlar terör, ekonomi, işsizlik olarak çözüm beklemekteydi geçtiğimiz hafta salı günü merakla beklenen  Bakanlar kurulu açıklamasına dikkat çekilmişken bir anda düşürülen Rusya uçağı gündemi değiştiriverdi. Açıklamalara göre Rus uçağı hava sahamızı ihlal ederek angajman kurallarına ikazlara rağmen uymamıştı Rusya ile aramızda ciddi sorunların çıkacağı sinyallerini almaya başlamamız an itibarı ile sıkıntılarını göstermeye başladı.

Bakanların açıklanmasının ilk günü bu sıkıntıyı yaşadık ikinci günü ise iki gazetecinin cezaevine girmesi ile gündem bu yönde oluştu. Cumhuriyet gazetesi genel yayın yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül MİT'e ait TIR'ların durdurulması ile ilgili yaptıkları haber ve görüntülerin gerçeği yansıtmadığı iddia edilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet gazetesinde, 29 Mayıs'ta MİT'e ait yardım TIR'larıyla ilgili yayımlanan fotoğraflı haber üzerine, "Devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme, siyasi ve askeri casusluk, gizli kalması gereken bilgileri açıklama, terör örgütünün propagandasını yapma" suçlarından, Dündar ve Gül hakkında soruşturma başlatmıştı.

Başsavcılığın talebi üzerine nöbetçi İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği, internet sitelerindeki söz konusu yayınların içeriklerinin engellenmesine karar verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Muammer Cemaloğlu da 2 Haziran'da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Can Dündar hakkında, genel yayın yönetmeni olduğu Cumhuriyet gazetesinde geçen yıl Hatay ve Adana'da, MİT'e ait yardım TIR'larının durdurulmasıyla ilgili, "gerçeğe aykırı bazı görüntü ve bilgiye yer verdiği" gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu. Gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül, Silivri Cezaevi'ne gönderildi.

Bakanların açıklandığı günden itibaren 3,gün ise Diyarbakır Baro başkanı Tahir Elçi, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, daha önceki çatışmada zarar gören 4 ayaklı minare önünde bir grup avukat ile birlikte TSİ 11 civarında açıklama yaptığı sırada vuruldu.

En az üç polis memuru yaralandı. Yaralanan üç polis memurundan Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur kaldırıldıkları hastanede hayatlarını kaybetti. Anadolu Ajansı muhabiri Aziz Aslan'ın da yaralananlar arasında olduğu bildirildi

 

Tahir Elçi, çatışma çıkmadan önce yaptığı basın açıklamasında "Silah, çatışma, operasyon istemiyoruz" mesajı vermişti.

Elçi'nin öldürülmeden önceki açıklaması şöyleydi: "Biz Diyarbakırlılar olarak Diyarbakır barosu olarak tarihi değer ve eserlerimize insanlığın bin yıllık emeğine birikimine bu kadim şehre sahip çıkalım. Biz buradan çağrı yapmak istiyoruz. Biz bu tarihi bölgede bir çok medeniyete beşiklik etmiş ev sahipliği yapmış bu kadim bölgede insanlığın bu ortak mekanında silah, çatışma, operasyon istemiyoruz. Savaşlar, çatışmalar, silahlar, operasyonlar bu alandan uzak olsun diyoruz." Barış ve huzur isteyen bir insanımızı ve görev yapan iki polisimiz daha yitirdik  kendilerine rahmet sevenlerine sabır diliyorum milletimizin başı sağ olsun.

Hükümet kuruldu ve ilk 3.gün bu sıkıntılar ile geçti ülkede huzur ivedilikle sağlanmalı. Sınırlar, komşu ülkeler savaş ve kan gölüne dönmüş komşudakiler komşuya sirayet eder Hükümet halkın can güvenliğini acilen sağlamalı ve ardından terör, ekonomi ve işsizlik sorunlarını çözmelidir Hükümetin acilen bu sıkıntıları aşmasını umuyoruz... Esenkalın

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.