Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni BTSO

Yazının Giriş Tarihi: 05.12.2016 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.12.2016 00:00
Geride bıraktığımız hafta Bursa Haber Medya Grubu’nun düzenlediği ve geleneksel hale gelen Gündem Buluşmalarına Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay konuk oldu ve önemli açıklamalarda bulundu.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Gazetemizin üst yönetimi ve yazarlarıyla 3 saati aşkın süren toplantıda vizyonunun Bursa’yı çok çok aştığını bir kez daha gösterdi.

Bursa iş dünyasını zihinsel dönüşüme hazırlayan ve buna uygun organizasyonlar düzenleyen Burkay Başkan, ilki New York’ta olmak üzere Şangay, Dubai, Sao Paulo ve Tahran gibi dünya ekonomisinin kalbinin attığı şehirlerde ticaret merkezi açmayı hedeflediklerini ilk defa Bursa Haber Gazetesi’ne açıkladı.

Daha sonra BTSO’nun aylık meclis toplantısında da konuyla ilgili detaylı bilgiler veren Burkay Başkan, Türkiye’nin hedef pazarlarında diplomatik ilişkileri artırılarak sürdürülmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Ülkemizdeki iş dünyasına yönelik kurumlardan TOBB’un Brüksel Daimi Temsilciliği ile Washington Daimi Temsilciliği​, TÜSİAD’ın AB-Brüksel Temsilciliği yanı sıra Berlin, Paris, Pekin ve Londra’da ofisleri bulunuyor.

MÜSİAD’ın 28’i şube ve 19’u da temsilcilik olmak üzere Japonya’dan Güney Afrika’ya, Danimarka’dan Avustralya’ya kadar toplam 47 noktada geniş bir yurtdışı ağı var.

Bir başka işadamı derneği olan TÜMSİAD’ın da Avrupa’da 8 ülkede temsilciliği bulunuyor.

Günümüzün giderek küçülen dünyasında olmazsa olmaz bir önemi bulunan yurtdışı şube, temsilcilik ve irtibat ofisi uygulaması hafızam beni yanıltmıyorsa odalar arasında da ilk kez BTSO tarafından başlatılmış olacak.

Gazetemizin düzenlediği ve BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay konuk oldu toplantıda konuşulanlara dönecek olursak, son yaşanan gelişmelerin bu kez ekonomide darbe girişimi olduğundan tutun da teknolojik yatırımların gerekliliğine, ABD’deki seçim sonuçlarından BTSO hizmetlerine ve kümelenme çalışmalarına kadar pek çok konu ele alınıp değerlendirildi.

Burkay Başkan’a samimi açıklamaları ve değerlendirmeleri için teşekkür ettik. Bir kez daha gördük ki, Burkay Başkan konulara global bir açıdan bakıyor ve karşımızda yeni BTSO var artık…

Gazetemiz 1946’dan buyana 70 yıllık köklü bir geleneğin devamı olarak üzerine düzen görev ve sorumluluktan kaçınmıyor ve Gündem Buluşmaları da bunun bir örneğini oluşturuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.