Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Putin: BDT ülkelerine vize rüşveti tetikler

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kaçak göçmenlerle mücadelede Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT) ülkelerine vize uygulamasının rüşveti tetikleyebileceğini söyledi.Ufa’da gerçekleştirilen Etnik Topluluklar Arası İlişkiler Konseyi’nde...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2013 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2013 10:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Putin: BDT ülkelerine vize rüşveti tetikler
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kaçak göçmenlerle mücadelede Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT) ülkelerine vize uygulamasının rüşveti tetikleyebileceğini söyledi.

Ufa’da gerçekleştirilen Etnik Topluluklar Arası İlişkiler Konseyi’nde BDT vatandaşlarına vize uygulanmasına karşı çıkan Putin, “Bu uygulamaya konulduğunda iyi ya da kötü olduğu daha iyi anlaşılır. Ancak adaletli bir şekilde konuşmam gerekirse rüşvet ve yolsuzluk pazarlardan sınırlara kayar.” uyarısında bulundu.

BDT ülke vatandaşları için sıkı ikametgah uygulamasının en iyi çözüm olacağını kaydeden Putin, “Maalesef, bu konuda zamanında müdahale ve yetersiz kaldığımızı söylememiz gerekiyor.” dedi.

Yerel yöneticileri masabaşı çalışmakla suçlayan ve gerekli önlemleri almadıkları için eleştiren Putin, “Tek büyük bir ülkede yaşarken buna benzer sorunlarımız yoktu.” ifadelerini kullandı.

Rusya Federal Göçmen Bürosu’nun verilerine göre 2013’ün ilk 6 ayında 11,3 milyon yabancı ülkeye giriş yaptı ve bunlardan 3 milyonu kaçak olarak çalışıyor. BDT ülke vatandaşları 3 aylık süre ile vizesiz olarak Rusya’ya giriş yapabiliyor. Büyük çoğunluğu ise kaçak olarak çalışırken elde ettikleri kazançları ülkelerine aktarıyor. Resmi verilere göre göçmenlerin ülkelerine aktardığı miktar yıllık 50 milyar doları buluyor.

Göçmenlerin karıştığı suçlarda yaşanan artış ise yerli halkı rahatsız ediyor. Son olarak Kafkas kökenli bir kişinin Biryulyevo’da bir Rus vatandaşını bıçaklayarak öldürmesi üzerine ırkçı ve dazlak gruplar göçmenlerin çalıştığı alış veriş merkezlerine saldırdı. Bir çok kişinin yaralandığı olay sonrası göçmenlere yönelik kontroller artırıldı. Federal Göçmen Bürosu her gün 3 bin yabancının Rusya’ya girişinin yasaklı hale geldiğini açıkladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.