Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Araçların kışlık bakımını yaptırmayı ihmal etmeyin

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren oto tamircileri sürücüleri araçların bakımını yaptırmaları konusunda uyardı. Kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte sanayi çarşısında da hareketlilik başladı. Araçlarının bakımını...

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2013 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2013 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren oto tamircileri sürücüleri araçların bakımını yaptırmaları konusunda uyardı.

Kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte sanayi çarşısında da hareketlilik başladı. Araçlarının bakımını yaptırmak isteyen sürücüler, oto tamircilerin yolunu tuttu. Kışın araçların özellikle antifriz değerlerinin ölçülmesi konusunda uyarılarda bulunan ustalar, antifriz ile birlikte akü ve sileceklerin de önemine değindi. Ayrıca kış ayında yolda kalmamak için vakumlu lastiklerin kullanılması gerektiğinin altını çizen ustalar, meydana gelen sıkıntıların bu kontrollerin yaptırılmamasından kaynaklandığını dile getirdiler.

Sanayi esnafından Bünyamin Öztürk, araçların kışın donmaması için antifriz değerleri ile akülerin mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini söyledi. Öztürk, "Araçların bakımlarını çok iyi yaptırmaları lazım. En kötü ihtimalle eksi 20 dereceye kadar ölçüm yaptırmaları gerekiyor. Her arabanın kendi kategorisine göre antifriz değeri vardır. Modeli yüksek araçlarla eski model araçların antifriz değerleri farklıdır. Araç sürücülerinin mutlaka gelip antifriz değerlerini ölçtürmeleri gerekiyor. Diğer bir husus ise araç aküleri kışın sorun yaşatabiliyor. Kış öncesinde akülerin de değerlerinin ölçtürülmesi gerekiyor. Araçlarda önemsiz görünse de silecekler büyük bir öneme sahiptir. Görüş alanının daha net olması amacıyla sileceklerinde gerekirse değişmesi lazım. Lastikler konusunda da kış ayına uygun lastik taktırmaları gereklidir." dedi.

Lastik ustası Hasan Öztürk ise konuşmasında kışın zorunlu hale getirilen vakumlu lastiklerin takılması gerektiğini, vakumlu lastiklerin takılmaması durumunda üzücü olayların yaşanabileceğini kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.