Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yazıklar olsun!

Yazının Giriş Tarihi: 19.02.2018 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.02.2018 00:03

Teknik Direktör Paul Le Guen'in hakkını her zaman teslim ettik. Hocanın kariyerine ve kalitesine hakikaten kimse bir şey diyemez. 24 Aralık 2017 tarihinde yayımlanan "Böyle olmaz Le Guen" başlıklı yazımda, 'Kim ne derse desin Bursaspor'un bu seneki en büyük transferi Teknik Direktör Paul Le Guen oldu ve Bursaspor'un yeniden dirilişine imza attı" demiş ve eklemiştim; "Son haftalarda Bursaspor'un mevcut kadrosu da maksimum verimle kullanılamıyor. Hocanın da sanki ilk günlerdeki motivasyonu kaybolmuş gibi"

Bursaspor 8 haftadır kayıp

Bugün de aynı fikirdeyim. Bu takımın sanki ruhu çekilip alınmış gibi. Yönetimde, teknik kadroda ve saha içindeki futbolcularda bir boş vermişlik söz konusu. Bursaspor tam 8 haftadır kayıp ve sefilleri oynuyor. Maçlarda, ne sahadaki futbolcularda ne de teknik kadroda hırsın h'sini göremiyoruz.

Taktik anlayışımız, oyuncu tercihlerimiz hep sıkıntılı. Her hafta sahaya sanki 'maç bitse de gitsek' anlayışında çıkan bir Bursaspor var. Zaten takımın ne yapmaya çalıştığını anlayabilen beri gelsin. 80 dakika yatan, yan paslarla zaman geçiren, 'öncelikle gol yemeyelim, denk gelirse gol atarız' anlayışıyla tek bir organize atak bile gerçekleştiremeyen Bursaspor, maçın son 10 dakikasında ise Allah ne verdiyse yükleniyor ama bu yeterli olmuyor.

Tehlike çanları çalıyor

Sonuçta 8 haftadır kazanamıyoruz. Son sekiz haftada ise sadece 3 puan toplayabildik. Ligin bitimine 12 hafta kala 27 puanla 10. sıradayız. (tabi Kasımpaşa Galatasaray'ı yenemezse) Düşme hattındaki bize en yakın takım ile aramızda ise sadece 6 puan var.

Bursaspor'un sahadaki oyunu, ilk yarının sonlarına doğru arıza sinyalleri vermeye başladı ama devre arası gerekli tedbirler alınmadığı ve sonraki haftalar da, yata yata geçirildiği için bugün tehlike çanları yeniden çalıyor. Adım adım, geçen sezon son maçla ligde kaldığımız pozisyona doğru yol alıyoruz lakin taraftarın dışında kimse bu durumu çok da umursuyormuş gibi görünmüyor.

Olmadı, olmuyor Ali Ay

Hiçbir etkisi olmayacağını bilsem de, başkan Ali Ay'a tekrar seslenmek istiyorum. Bursasporlu ve değerli bir işadamı olmak, kulübe cebinden para vermek maalesef tek başına işe yaramıyor. Sonuçta iki yıldır başarıyı yakalayamadığımız için başkanın verdiğinden çok daha fazla bir tutardaki geliri kaybettik. Sayın Ali Ay, siz Bursaspor'u gerçekten seviyor olsanız da, başarılı olamadığınız için kulübe zarar veriyorsunuz.

Elin oğlu yaptığı 2-3 nokta transferle takımını bambaşka bir havaya sokarken, biz yanlış oyuncu transferleriyle dibe vuruyoruz. Adam alsak da, almasak da batıyoruz. Yıllardır futbol kamuoyunda ne kadar sıkıntılı oldukları bilinen Afrikalı futbolculardan oluşan bir takım oluşturmak da ayrı bir iş bilmezlik.

Bu futbolcuların son 2-3 aydır ödeme alamadıkları için bugün sahada lay lay lom yaptıkları da zaten bir sır değil. Kulüp personeli Aralık ayından beri ücretlerini alamazken, gözleri paradan başka bir şey görmeyen bu beylerin içeride sadece 2-3 aylık paraları duruyor diye bu kadar vurdumduymaz hareket etmelerini engelleyemeyen, gerektiğinde ceza kesemeyen, tüm bu ilişkileri yönetemeyen başkan ve ekibi kongrede tekrar aday olmamalıdır.

Şampiyon takımı bu hale getirenlerin hepsine yazıklar olsun!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.