Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yazık oldu

Yazının Giriş Tarihi: 03.02.2018 00:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.02.2018 00:20

Uzatmalarda gelen golle üç puanı kaçıran Bursaspor’a gerçekten yazık oldu. Bu kadar iyi oyun üç puanı hak ediyordu.

Geçen haftaki yoğun eleştirilerden sonra daha istekli daha diri daha ne yapmak istediğini bilen bir Bursaspor bekliyordum açıkçası. Öyle de oldu. Hele geriye düşüp Beşiktaş karşısında maçı 2-1’e getirince özlenen Bursaspor’u izledik. Maç boyunca takım halinde hücuma çıkıp yine takım halinde savunma yapan yeşil beyazlılar ilerleyen haftalar için bir hayli umut verdi.

Maçın hikayesinde takım olarak iyi oynayan Bursaspor’un iki kahramanından bahsetmek gerekiyor. Biri hep oynamalı dediğimiz Yusuf Erdoğan. Diğeri de kaleci Harun. Takım kurgusunda ve Saha dizilişinde hücum organizasyonlarının en önemli ismi Yusuf Erdoğan’dı. Yusuf da çok iyi oynayarak hem gollere katkı yaptı hem de takımın en önemli oyuncularından biri olduğunu ispatladı. Le Guen her ne kadar eleştirsek de ki bu maça kadar eleştirilerimin arkasındayım, Yusuf’u çok iyi kullanıyor.

Harun da maçın yıldızların biriydi. Öyle pozisyonlar çıkardı ki, gerçekten kutlamak gerek. Beraberlik golünde topu çıkarmak için her şeyi yaptı ama gole engel olamadı.Bu tip maçlarda kalecilere çok iş düşer. Nerdeyse maçın bütün yükünü omuzlarında hissederler. İşte Harun kurtarışlarıyla alnının akıyla maçı tamamladı, yaptığı kurtarışlarla takıma hem cesaret verdi hem güven verdi.

Son haftalardaki değil ama o özlediğimiz Batalla olsaydı eminim Beşiktaş’ın ağır savunması çok daha zor anlar yaşayacaktı. Yine de 2-1’den sonra Bursaspor pozisyonlar buldu değerlendiremedi. Sow ve Batalla oynasaydı yeşil beyazlılar daha fazla gol bulurdu.

İlk yarıda hakemin Bursaspor lehine vermesi gereken kararlar vardı, vermedi. Birkaç pozisyon haricinde iyi maç yönetti.

İki yeni transferin iyi oyuncular olduğu ve takıma katkı yapacağı açık. Başarılı transferler diyebiliriz ama sadece bir maç izledik, diğer maçlarda da görmemiz gerek.

Onun ötesinde beni umutlandıran Bursaspor’un takım halinde iyi oynaması, ne yaptığını bilmesiydi. Bir felsefesinin olmasıydı. Şunu söyleyebilirim Bursaspor sezon başından beri ne yapmak isteyip de yapamadıysa bu maçta yaptı. İşte Bursaspor’u böyle oynarken görmek istiyoruz. Kazansın kaybetsin ama doğruları yapsın.

Son dakikalar özellikle bitmek bilmedi ve uzatma bölümlerinde beraberlik golü geldi. Bu gol için Bursaspor’u eleştirmek haksızlık olur. Galibiyet müthiş bir geri dönüş olacaktı. Ancak olmadı.

Yeşil beyazlı taraftarların maç öncesindeki koreografisi ve maç boyunca desteği muhteşemdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.