Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir Büyükşehir: Bariyer uygulaması keyfi değil, mahkeme kararı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Grand Efes Swiss Otel’in Gaziosmanpaşa tarafındaki girişinin keyfi bir uygulamayla değil, mahkeme kararı sonucu kapatıldığını bildirdi. Belediyeden yapılan açıklamada, “Otelin Sayın Genel Müdürü, vatandaşların...

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2013 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2013 14:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Grand Efes Swiss Otel’in Gaziosmanpaşa tarafındaki girişinin keyfi bir uygulamayla değil, mahkeme kararı sonucu kapatıldığını bildirdi. Belediyeden yapılan açıklamada, “Otelin Sayın Genel Müdürü, vatandaşların aklını karıştıracak ifadelerle sanki ortada uygulanması gereken bir yargı kararı yokmuş gibi belediyenin tamamen kendi inisiyatifiyle hareket ettiğini ima etmektedir. Ana girişi Şehit Nevres Bulvarı üzerinde olmasına rağmen otel, sanki kuşatma altına alınmış gibi kalp krizi geçiren bir müşteriye müdahale için ambulansın bile giremeyeceği ve Travel Turkey Fuarı müşterilerini personel girişinden almak zorunda kalacakları türünde yanlış beyanlarla demagoji yapmaktadır.” denildi.

Büyükşehir Belediyesi’nin açıklaması şöyle devam etti: “05.06.2009 tarihinde Gaziosmanpaşa Bulvarı üzerinde yer alan Grand Efes Swiss Otel’in önünde, otele araç girişi için açılan ve kaldırımın kesintiye uğradığı yerde aracın çarptığı bir vatandaşımız, UKOME’nin 13.10.2010 tarih ve 2010/303 sayılı kararının iptali istemiyle İzmir 2. İdare Mahkemesi’nde dava açmıştır. Mahkemenin 28.02.2013 tarih ve 2013/290 sayılı kararı ile de dava konusu işlemin iptaline karar verilmiştir. Söz konusu karar, belediyemizce yürütmenin durdurulması istemli temyiz edilmiştir. Temyiz incelemesi halen devam etmektedir ancak İdari Yargılama Usulü Kanunu’na göre idare, gecikmeden işlem tesis etmeye ve eylemde bulunmaya mecburdur. Bu süre de hiçbir şekilde kararın idareye tebliğinden başlayarak 30 günü geçemez. İlgili UKOME kararının mahkeme kararıyla iptal edilmesinden sonra 15.05.2013 tarih ve 390 sayılı yeni bir UKOME kararı alınmış ve Konak-Gazi Bulvarı-Gaziosmanpaşa Bulvarı arası yol ve tretuvar düzenleme projeleri, İzmir 2. İdare Mahkemesi’nin iptal kararına uygunluk sağlayacak şekilde yeniden düzenlenmiştir. İzmir Büyük Efes Otelcilik Turizm A.Ş.’ye de bu durum bildirilmiştir, yani otel yöneticileri, bariyer uygulamasının yasal bir zorunluluk sonucu gerçekleştirildiğini çok iyi bilmektedir. Buna rağmen belediyemizi suçlayan bir üslupla yaptıkları açıklamalar, farklı bir amaca hizmet etme niyetinde oldukları izlenimi doğurmuştur.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.