Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BBP il başkanı: Kızım dershane sayesinde doktor oldu

Büyük Birlik Partisi Eskişehir İl Başkanı Kadir Kılınçal, dershanelerin gençlere fırsat eşitliği sağladığını, kapanmasının kimseye fayda getirmeyeceğini söyledi. Kendi kızının da dershaneye gittiğini ve dershane sayesinde tıp fakültesini...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BBP il başkanı: Kızım dershane sayesinde doktor oldu
Büyük Birlik Partisi Eskişehir İl Başkanı Kadir Kılınçal, dershanelerin gençlere fırsat eşitliği sağladığını, kapanmasının kimseye fayda getirmeyeceğini söyledi. Kendi kızının da dershaneye gittiğini ve dershane sayesinde tıp fakültesini kazanarak şuanda doktor olduğunu anlatan Kılınçal, "Dershanelerin kapatılması hem çocuklarımız için hem de ekonomimiz için kayıptır." dedi.

Kılınçal, beraberindeki heyet ile birlikte; Eskişehir Girişimci Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (EGSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sami Türk'ü ziyaret etti. Kılınçal, ziyarette dershaneler konusuna değindi. Kılınçal, başbakanın, dershaneler ile ilgili söylediği, 'dershane borcunu ödeyememişde, genç intihar etmiş' sözlerinin, inandırıcı dershanelerin kapatılması için inandırıcı olmadığını aktardı. Kılınçal, şöyle dedi: "Borcunu ödeyemeyip intihar eden işadamları var. O zaman fabrikaları damı kapatacaksınız? Ülkemizde, kredi kartı borcunu ödeyemeyip intihar edenler var. Kredi kartı kullanımını yasakladın mı? Banka kredi borcunu ödeyemeyenler, intihar edenler var. Bankaları kapattın mı, sağlığına kavuşmak için özel hastanelere borcunu ödeyemeyenler var. Özel hastaneleri de kapatacakmısınız? Ben basbakanım, kapatıyorum, davranışı ve yaklaşımını doğru bulmuyoruz."

"Bu dershaneler sayesinde, öğrencilerimiz hem eğitimlerini iyileştiriyor, hem kültür eğitimi alıyorlar, hem de milli , manevi değerleimize sahip çıkıyorlar. Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu? " diyen Kılınçal, dershanelerin kapatılmasının doğru olmadığını ve kapatılması halinde büyük sıkıntıları beraberinde getericeğini dile getirdi. Bura da ki amacın, dershane olayı olmadığını belirten Kılınçal, "Bura da farklı şeyler var. milletimiz de bunları görmüyor sanmasınlar. Biz, BBP olarak, dershanelerin kapatılmasına kesilikle karşıyız. Biz dershanelerin yanındayız ve devam etmesini istiyoruz." dedi.


Kendi kızının da dershaneye gittiğini ve bu sayede tıp fakültesini kazanarak şu anda doktor olduğunu ifade eden Kılınçal, “Birileri bir şeylerin altına çomak sokuyor. Bunlar üzücü şeyler. Dershaneler gençlere bir fırsat veriyor. Bu fırsat gençlerin ellerinden alınmış olacak. İmam Hatip’te okuyanlar da dershane desteği alıyorlar. Kapanırsa bu desteği alamayacaklar.”

TÜRK: 'DERSHANELER KAPANIRSA GARİBAN VATANDAŞIN ÇOCUĞUNUN ÜNİVERSİTEYE GİDİŞ ŞANSI ELİNDEN ALINIR'

Türk ise dershanelerin kapatılmasının hiçbir mantıklı gerekçesinin olmadığını belirtti. Türk, “ Dershanelerin özel okula dönüştürüleceği söyleniyor. Bu okulların yıllık ücretleri en az 15 bin TL’den başlıyor ve 30 bin TL’ye ulaşıyor. Maddi durumu kısıtlı olan vatandaşın çocuğunu üniversiteye göndermek için elinde olan tek şey dershaneler. Dershaneler kapatılırsa bu şans ellerinden alınacak.” diye konuştu. Dershanelerle gençlere fırsat eşitliği verildiğinin altını çizen Türk, “Bu fırsat ellerinden alınmış olacak. İmam Hatip’te okuyanlar da dershane desteği alıyorlar. Kapanırsa bu desteği alamayacaklar.” dedi.

Şu anda Türkiye’de 4 bin dershane bulunduğunun anlatan Türk, dershanelerin vergi ödeyen teşebbüsler olduğunu, dershanelerin kapanmasının ülke ekonomisi için de ciddi bir kayıp olacağını söyledi. Türk, bu adımın fırsat eşitliği getireceğine dair ikna olmadıklarını söyleyerek, " Teknik olarak ikna olduğumuz bir gerekçe yok.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.