Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Organlarını bağışladı

Sinema sanatçısı Kadir İnanır ve Jülide Kural, birlikte başvurarak organlarını bağışladı. İnanır, 'Yaşıma kimse aldanmasın. Özellikle gözlerimi ve kalbimi alan yaşadı.' dedi. 24 Haziran 2014 'Yaşıma kimse aldanmasın' dedi

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2014 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2014 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Organlarını bağışladı

 

Türkiye’de organ nakli bekleyen hastaların sayısı her geçen gün artıyor. Bu hastalar uygun organ bulunamaması nedeniyle hayatını kısa süre içerisinde kaybediyor. Bağışlanan her organ, belki de onların yeni hayatlarına giden yolun kapısını aralıyor. Ancak ülkemizde, yalnızca bu durumla karşı karşıya kalan kişiler organ bağışının önemini anlayabiliyor.

 

Sinema sanatçısı Kadir İnanır ve tiyatro oyuncusu Jülide Kural, toplumda organ bağışının önemine dair farkındalık oluşturabilecek örnek bir davranış ile organlarını bağışladı.

 

  

BU DÜNYANIN CENNETİNE KATKIDA BULUNUN

 

Memorial Şişli Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Münci Kalayoğlu, Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Koray Acarlı ve Memorial Şişli Hastanesi Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Bölümü’nden Prof. Dr. Yunus Aydın, Kadir inanır ve Jülide Kural organ bağışı yaptıkları sırada yalnız bırakmadı. Prof. Dr. Yunus sanatçılara, “Bu dünyada yaşayanların cennetine katkıda bulunuyorsunuz” diyerek teşekkür etti.

 

“KALBİMİ ALAN YAŞADI”

 

Sinema Sanatçısı Kadir İnanır ise organlarını bağışladıktan sonra, vicdanı ve merhameti olan herkesi organ bağışlamaya davet ettiğini belirterek, “Beni seven bana saygı ve sevgi gösteren herkes bilsin ki, ben organlarımı bağışlarken onların da katkıda bulunacağını bilerek onlara güvenerek bağışlıyorum” şeklinde konuştu. Ünlü sanatçı organ bağışı ile bir insanın hayatı kurtulacak ise bu insanlığa yapılan yardımın ve katkının en yücesi olduğu söyledi. İnanır, “Organlarımı büyük bir içtenlikle bağışlıyorum. Yaşıma kimse aldanmasın, organlarım güçlü ve sağlam. Özellikle gözlerimi ve kalbimi alan yaşadı” dedi.

 

 

 

ORGAN BAĞIŞI İNSAN VE VATAN SEVGİSİDİR

 

Memorial Şişli Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Münci Kalayoğlu organ bağışının en büyük vatan ve insan sevgisi olduğunu vurgulayarak, “Topluma örnek olan sanatçılarımızın bağışları sayesinde ülkemizde organ bağışının artacağına inanıyorum” dedi.

 

İNSAN OLMANIN ERDEMİ DAYANIŞMADIR

 

İnsan hayatının anne karnında başladığına dolayısıyla bir canlının oluşabilmesi için başka bir canlıya ihtiyaç duyduğuna değinen Tiyatro sanatçısı Jülide Kural, İnsanın doğumundan ölümüne kadar olan süreçte dayanışmaya ihtiyacı olduğunu kaydetti. Kural, insan olmanın temeli olan dayanışma içinde olmanın önemini vurgulayarak “Lütfen hepimiz organlarımızı bağışlamakla gurur duyalım” dedi. Organlarını bağışlayan İnanır ve Kural organ nakli olmuş hastaları ziyaret ettikten sonra Memorial Şişli Hastanesi’nden ayrıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.