Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Berdimuhamedov Tayland yolcusu

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, 30 Kasım-2 Aralık 2013 tarihleri arasında Tayland'a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.Önümüzdeki hafta başında Özbekistan'a gidecek olan Berdimuhamedov, hafta sonunda da Tayland'ı ziyaret...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 08:30
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 08:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Berdimuhamedov Tayland yolcusu
Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, 30 Kasım-2 Aralık 2013 tarihleri arasında Tayland'a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.Önümüzdeki hafta başında Özbekistan'a gidecek olan Berdimuhamedov, hafta sonunda da Tayland'ı ziyaret edecek.

Türkmen Devlet Ajansı'nın haberine göre, Türkmen liderin bu ziyareti iki ülke ilişkilerinin arttırılmasına önemli katkı sağlayacak. Sözkonusu ziyaret kapsamında yapılacak görüşmelerde bir dizi anlaşmalara da imza atılması bekleniyor.

Berdimuhamedov, Tayland ziyareti öncesinde yaptığı açıklamasında, Türkmenistan'ın dış politikasının öncelikli alanlarından birinin uluslararası işbirliğinin arttırılması olduğunu söyleyerek, Güneydoğu Asya ülkeleri ile işbirliğini geliştirmek istediklerini belirtti. Devlet Başkanı Berdimuhamedov, bundan dolayı Tayland ziyaretinin önemli olduğuna dikkat çekerek, iki ülke ilişkilerinin çeşitli alanlarda geliştirilmesine yeni kapılar açmasını beklediklerini kaydetti.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, göreve geldiği 2007 yılından bu yana Tayland'a ilk ziyaretini gerçekleştirecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.