Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DSP'li Çakmak:Dershaneleri kapatma girişimin halk nezdinde karşılığı yok

DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, dershanelerin kapatılmasının her yıl üniversite sınavına giren bir milyon 500 kişinin gelecekte iyi bir fakülte bitirme hayaline darbe vuracağını söyledi. Çakmak, dershanelerin kapatılmasıyla ilgili...

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2013 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2013 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, dershanelerin kapatılmasının her yıl üniversite sınavına giren bir milyon 500 kişinin gelecekte iyi bir fakülte bitirme hayaline darbe vuracağını söyledi.
Çakmak, dershanelerin kapatılmasıyla ilgili parti binasında yaptığı açıklamada, AKP hükümetinin, ülke adına bir icratı yerine getirmede halka danışma anlayışını bir önce hayata geçirmesi gerektiğini kaydetti.
İktidarın, Büyükşehir Yasası'nda olduğu gibi halka danışmadan şimdide de dershaneleri kapatacağını söylemesinin öğrenci, öğretmen ve velileri tedirgin ettiğini belirten Çakmak, bu tür uygulamaların ortak akıl, 'ileri demokrasi', 'çoğulcu demokrasi' ve 'katılımcı demokrasi ters bir anlayış olduğunu ifade etti.
11 yıl içinde eğitimde fırsat eşitiliğini sağlayamamış bir iktidarın bir anda dershaneleri kapatacağım demesinin halk nezdinde bir karşılığının olmadığını vurgulayan Çakmak, eğitim ve öğretimde yapılan bir hatasının kolay kolay telafisi edilmediğini AKP hükümetinin iyi bilmesini gerektiğini kaydetti.
AKP hükümetinin, dershaneleri niçin kapatacağını kamuoyuna net bir şekilde açıklayamadığını belirten Çakmak, "İktidar, liselerde verilen eğitim yetersizliliğini kapattığı için dershanelere ve öğretmenlerine teşekkür etmeli. Bugü ülkemizde dershaneye gitmeden öğrenci sayısı binde biri bulmaz. Çünkü ÖYSM sınav sorunlarını lise öğretmenlerinin ders anlattığı müfredatına göre sormuyor. Durum böyle olunca üniversiteye girecek olan öğrencinin dershaneye gitmesi zorunlu oluyor. Bu olay 40 yıldır ülkemizde var. AKP hükümetinin aklına yeni mi gelmiş?. Bugün kabinede olan bakanların çocukları dershaneye gitmeden üniversite kazanmışmıdır, sorulması gerekir. " dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.