Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Batman'ın hava kalitesinin geçen yıla oranla iyileştiği gözlendi

Batman'da doğalgaza geçişten sonra katı yakıt satışlarında azalmanın yaşandığı hava kalitesinin geçen yıla oranla iyileştiğinin gözlendiği açıklandı.     Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, rutin olarak kış...

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2013 19:25
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2013 19:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Batman'ın hava kalitesinin geçen yıla oranla iyileştiği gözlendi
Batman'da doğalgaza geçişten sonra katı yakıt satışlarında azalmanın yaşandığı hava kalitesinin geçen yıla oranla iyileştiğinin gözlendiği açıklandı.

    Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, rutin olarak kış aylarında yaptığı katı yakıt denetimlerine hız verdi. Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Tarık Yaşar, ilgili birim müdürleri ve birimlerin ilgili uzmanları şehrin farklı yerlerinde katı yakıt tüketilen bina, iş yeri ve katı yakıtın satıldığı iş yerlerinde denetimlerde bulundu.

    Denetimler sırasında yetkililer, binalarda yakılan kömürlerden analiz edilmek üzere numuneler alındı, ıslak kömür yakılmaması konusunda bina yöneticilerine uyarılarda bulundu. Binaların kazan dairelerinde de incelemelerde bulunan uzman ekipler, yüksek kalorili yakıt kullanmaları konusunda ilgilileri bilgilendirerek, verimli yakma tekniklerinin uygulanmasını istedi. Bina denetimlerini gece ve gündüz olmak üzere sürekli yapıldığını belirten Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, Mahalli Çevre Kurulu Kararlarına aykırı davrananlara ve Çevre Kanununun ilgili maddesine görev cezai işlem uygulanacağını ifade etti.

    Bina denetimlerinin ardından oduncular ve kömürcüler sitesinde denetimlerini sürdüren yetkililer, katı yakıt satış belgesi verdikleri satıcıları sıkı denetime tabi tuttuklarını belirterek, paydaş kurumlarla standart dışı katı yakıt konusunda ortak çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

    Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri vatandaşlara çağrıda bulunarak “Standart dışı olduğu düşünülen katı yakıtlarla ilgili ihbarların alo 181 çağrı merkezine ve Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün 0488 213 48 46 nolu telefonuna iletilmesi gerekmektedir. Her bir bireyin kendi binasının yakma şeklini kontrol etmesi en etkili denetim şeklidir. Uygunsuzlukların bildirilmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

    Yetkililer, hava sıcaklığının 10 santigrat derecenin altında olduğu zamanlarda konutlarda sabah 05:00-08:30, akşam 16:00-22:00 saatleri arasında, resmi kurum ve kuruluşlarda sabah 08:00-10:00, akşam 13:00-16:00 saatleri arasında soba ve kalorifer yakılabileceğini ifade ederek, hastane, yurt, kreş ve okullar bu uygulamaya tabi olmadıklarını belirtti.

    www.havaizleme.gov.tr adresinden hava kirliliği konusunda saatlik olarak bilimsel veri alınabildiğini vurgulayan yetkililer, son bir haftalık veriler incelendiğinde Batman'ın hava kalitesinin iyi olduğu kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.