Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya, Hindistan’a 2,3 milyar dolarlık uçak gemisini teslim etti

Rusya uzun süredir bakım ve onarım çalışmalarını yaptığı Vikramaditya ismi verilen 2,3 milyar dolar değerindeki uçak gemisini Hindistan’a teslim etti. Rusya’nın kuzey kenti Severodvinsk’te bulunan Sevmaş fabrikasında üretimi tamamlanan...

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2013 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2013 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya, Hindistan’a 2,3 milyar dolarlık uçak gemisini teslim etti
Rusya uzun süredir bakım ve onarım çalışmalarını yaptığı Vikramaditya ismi verilen 2,3 milyar dolar değerindeki uçak gemisini Hindistan’a teslim etti.

Rusya’nın kuzey kenti Severodvinsk’te bulunan Sevmaş fabrikasında üretimi tamamlanan gemi 30 Kasım’da demir alacak. Dev uçak gemisinin görev yapacağı Munbai’ye Ocak sonunda ulaşması planlanıyor.

Rusya, Hindistan’la 2004’de imzaladığı anlaşma çerçevesinde Admiral Groşkov uçak taşıyıcı gemiyi, ileri teknoloji ürünlerle donatarak yeni bir uçak gemisine dönüştürdü.

Modern navigasyon ve radar komplekslerine sahip olan geminin Hindistan deniz gücüne en az 30 yıl hizmet vermesi planlanıyor.

Severodvinsk’te düzenlenen törene Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitri Rogozin ve Hindistan Savunma Bakanı AK Antony katıldı.

Rus basınına göre henüz gemide hava savunma sistemi bulunmaması nedeni ile yolculuk boyunca Hindistan savaş gemileri Vikramaditya’ya eşlik edecek.

İlk anlaşmada 947 milyon dolar olarak belirlenen fiyat yaşanan krizler, ertelemeler ve ek talepler nedeni ile 2,3 milyar dolara kadar yükseldi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.