Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

8 ülke 50 euro

Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü öğrencisi E.B, bir internet sitesi aracılığıyla tanıştığı kişilerin ülkelerine seyahat ediyor. E.B, site aracılığıyla görüştüğü kişilerin ülkelerine giderek konaklama ve yiyecek gibi birçok masrafı, ücretsiz olarak ortadan kaldırıyor. Geçen yıl Yunanistan, Makedonya ve Sırbistan başta olmak üzere 8 ülkeyi sadece 50 euro para harcayarak gezen E.B şimdi de Asya’yı dolaşacak. Hedefinin daha az parayla daha çok ülke dolaşmak olduğunu söyleyen E.B, "Ömrümün sonuna kadar ülke ülke gezmeye devam edeceğim" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2012 00:09
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2015 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
8 ülke 50 euro
 15 Haziran’da yola çıkarak 16 Asya ülkesini gezmek için tüm hazırlıklarını ve görüşmelerini yapan E.B, seyahat için gün sayıyor. E.B yaptığı ücretsiz seyahatlerle para harcamamanın yanı sıra gittiği ülkelere Türk kültürüne ait özel hediyeler götürüyor. Bellek, gittiği ülkelerin özellikle tarihi ve isim yapmış yerlerini gezerken bol bol da fotoğraf çekiyor.

20'DEN FAZLA ÜLKEYİ GEZDİ

Her gittiği yerde farklı kültürlere tanıklık ederken Türk kültürünü özenle yaydığını belirten E.B, "Şimdiye kadar 20’den fazla ülkeyi ve insanlarını bu şekilde ziyaret ettim. Hem kendi kültürümüzü onlara tanıttım hem de onların kültürünü öğrenmiş oldum. Türkiye’den gittiğim yerlere ufak hediyeler götürmeyi unutmadım. Bu sefer Çin, Moğolistan ve Hindistan’ın da aralarında yer aldığı 16 ülkeyi gezeceğim, her ülkede kalacağım kişilerle görüşmelerimi bitirdim. Ayrıca her gittiğim ülkede anılarımı yazıyorum ve yazdıklarımla Asya dönüşünde bir kitap çıkaracağım" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.