Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan: Onurumuzu zedeleyecek girişimin içinde yer almadık

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Milletçe onurumuzu zedeleyecek hiçbir girişimin içinde yer almadık ve almayız” dedi.Trabzon Valiliği'nin Akçaabat ilçesinde bir restoranda onuruna verdiği yemekte konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çözüm...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 01:07
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 01:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Milletçe onurumuzu zedeleyecek hiçbir girişimin içinde yer almadık ve almayız” dedi.

Trabzon Valiliği'nin Akçaabat ilçesinde bir restoranda onuruna verdiği yemekte konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çözüm süreci ve terör konusuna değindi.

Muhalefetin ve belli odakların tamamen oy hırsıyla, başka çıkarlar hırsıyla çözüm sürecini bulandırmak istediklerini söyleyen Erdoğan şöyle konuştu: “Zihinleri karıştırmak için yoğun bir faaliyet içinde olduklarını hepimiz görüyoruz. Çözüm sürecinde Trabzon’un, diğer 80 vilayetimizin, 76 milyon vatandaşımızın başını öne eğecek, onları mahcup edecek; özellikle de şehitlerimizin ruhlarını incitecek, kemiklerini sızlatacak, ruhlarını incitecek hiçbir adımı atmayız ve atmayacağız. Her ne yapıyorsak ince ince düşünerek, hesaplayarak önünü sonunu dikkatle değerlendirerek yapıyoruz. Milletçe onurumuzu zedeleyecek hiçbir girişimin içinde yer almadık ve almayız.”

Başbakan Erdoğan çözüm sürecinde muhalefet partilerinin ortaya attığı iddiaların gerçek dışı olduğunu ifade etti. “Bugün Trabzon’da açılışta da ifade ettim; korkuyla devlet olmaz. Tereddütle, çekingenlikle, pısırıklıkla büyük devlet olunmaz.” diyen Erdoğan, “Büyük devlet akıllıca ilerler, hesaplı ilerler. Ama korkmadan ilerler. Türkiyenin bugün ortaya koyduğu tavır büyük devlet tavrıdır. Biz artık küçük meselelere takılıp enerjimizi orada heba etmeyeceğiz. ‘Şu gelmiş, bu gitmiş, şu kelime kullanılmış, bu kavram kullanılmış’ bunlar büyük devlet içerisinde hiçbir kıymeti harbiyesi olmayan gereksiz, yersiz konulardır. Hepimiz sonuçta ne olduğuna, Türkiye’nin ne kazandığına bakacağız, bu milletin ne kazandığına bakacağız. Korkularla dolu bir Türkiye’nin nerede olduğuna, korkularını aşmış bir ülkenin nerelere ulaştığına bakacağız.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un “Eğer Türkiye'de 30 yıl boyunca terör olmasaydı, Türkiye ekonomisi bugün nerede olurdu?" şeklinde hazırladığı senaryoya dikkat çeken Erdoğan, "Bu tabi bir senaryo. Senaryoya göre sonuçlar çok dikkat çekici. 1984-2012 arası Türkiye ekonomisi yıllık sadece 0,25 büyüseydi bugünün rakamları ile 596 milyar dolarlık ek bir büyüme elde edebilirdi. Şuanda milli gelirimiz 786 milyar dolar. Yıllık 0,25 daha büyüseydi. 1.4 trilyon dolara ulaşacaktı. Büyümenin dışında ekonomi farklı bir seyir izleyecekti. Faiz daha düşük olacaktı. Savunma sanayi harcamalarımız daha düşük olacak yüzde 50 daha az harcama yapılacak ve 129 milyar dolar tasarruf etmiş olacaktık. Yapılan bu araştırmada, 30 yıl boyunca terör olmasaydı 536 milyar doları Türkiye, kasasında hazinesinde tutacaktı. İnanın Türkiye ekonomisi bugünden çok daha farklı yerde olacaktı." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.