Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaşam Etiği Söyleşileri

Yazının Giriş Tarihi: 02.10.2018 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.10.2018 00:01

Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik.

Yaşam Etiği söyleşilerinin ilkini havalı deyimle prömiyerini bu cumartesi Karaman Dernekler Yerleşkesinde ki büyük salon da sahneleyeceğiz.

Üçte birini bitirdiğim ömrümün her döneminde yaşadığım ve yaşanıldığına gerek bizzat, gerek okuyarak, gerek izleyerek gerekse de yorumlayarak tanık olduğum sıkıntıların tamamının köklerinin etiksizlik zararlısı tarafından kemirilmesi sonucunda oluştuğunu gördüm.

Uzun tarife hacet yok; etik konu her ne ise onu kurallarına göre yapmak ve nalıncı keserinden zinhar uzak durmak.

Evrene ve yaradılışa dikkatli bakılırsa etik aslında Tanrının anayasası. Her şey bir kural dahilinde oluşuyor, yaşıyor ve ölüyor.

Sıkıntı deyimi bulup sonra da bin bir pişmanlıkla içini boşaltmaya çalışan insan da…

Yaşam Etiği Söyleşileri de bunu konu alıyor.

Sosyal yaşamdan, iş yaşamına, aileden, politikaya, öğrenimden, mesleğe ve sevgiden kadın erkek ilişkisine kadar çok geniş bir yelpazeyi açmaya çalışacağız bir saatlik saatlik performansımız da.

Ve tabi ki aşkı da konuşacağız aşka dair olanları da.

Aslında hiç kimseye bilmediği bir şeyi anlatmayacağız, hele coachlık gibi bizde suyuna tirit ama gelişmiş ülkelerde bir bilim dalı olma yolunda ilerleyen kavramlara hiç bulaşmayacağız.

Halimize hakim haddimize sadık Bursa’da daha önce denememiş benzerleri kent dışından gelenlere büyük bedeller karşılığı ihale edilmiş klişe sunumlara yerel bir baş kaldırı çalışması olacak Yaşam Etiği Söyleşileri.

Monologtan sıyrılıp izleyici ile diyolog halinde sürdüreceğimiz performansı tiyatral bir zemine oturtup izleyiciyi hem güldürmek, hem hüzünlendirmek hem de düşündürmek üzere bir senaryo geliştirdik. Köşe yazılarının söze dönüşerek canlandığını  yani kalem ile sesin dansını senaryonun öznesi yaptık.

Ana amacı ise ETİK KURALLARI irdeleyip nerelerinde su yuttuğumuzu hep birlikte saptamak olarak belirledik.

Hiç denenmemişi denemenin ne denli zor olduğunu biliyoruz. Özellikle köşe yazılarının sahneye performans olarak aktarılması yönünde yaptığımız çalışmalar neticesinde daha yakından gördük bu zorluğu.

Yaşam Etiği Söyleşilerini özünde bir yazarın kaleminin okuyucusu ile ete kemiğe bürünerek kavuşması olarak değerlendiriyorum.

Öyle ya bir düşünsenize yazdıklarını yorumlarken izleyicinin tepkisini görmek kaç yazara nasip olur?

Sözcüklerde sörf yapmak için çıktığım bu yolda sörfümün tahtasını sahneye de taşımanın verdiği heyecanla yapacağım hatalar ve sürçü lisanım için şimdiden affola…

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.