Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yardımcı elemanınızla (çocuk bakımı) doğru iletişim için tavsiyeler

Yazının Giriş Tarihi: 08.02.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.02.2020 00:00

Hayatımızda en önemli olan çocuklarımız ile ilgili en dikkat etmemiz gereken, çocuklarımıza rehberlik edebilecek yardımcı elemanlarımızla olan olumlu veya olumsuz iletişimimizdir. Çünkü bu durum çocuklarımızın da ruh sağlığını etkileyecektir. Yardımcı elemanınız ile aranız iyi ise, çocuğunuz ile olan ilişkisini iş olarak görmeyecek ve çocuğunuz ile ilgilenmek onu mutlu edecektir. Bu sebeple yardımcı elemanınızla doğru iletişim içinde olmanız oldukça mühim…

Anne olduğunuzu ve sorumluluklarınızı unutmayın !

Profesyonellik arıyorsanız çocuk bakıcısı yerine, çocuğunuzu emanet edeceğiniz bir rehber, yardımcı eleman arayarak işe başlamalısınız. Dikkat edeceğiniz en önemli unsur ise anne rolünün size ait olmasıdır. Yardımcı elemanınızın hayatının tamamını size ve çocuğunuza adayacağını düşünmeniz yanlış iletişimin ilk basamağı olur. Tüm annelik sorumluluğunu ona bırakanız yerine; sizin olduğunuz yada olmadığınız saatler içinde çocuğunuzla ilgilenecek ve rehberlik edecek bir uzman olarak görün.

Çocuk gelişimi ile ilgili eğitimli olan kişileri tercih edin ve şartları birlikte belirleyin !

Çocuk gelişiminde en önemli dönem, okul öncesi dönem olduğu uzmanlar tarafından söylenir. Bu dönemi en güzel ve üst düzey ilgiyle geçirmesi çocukların sağlığı içinde çok önemlidir. Bunu sağlayabilmek için yardımcı elemanında eğitimli olması gereklidir.

Tüm şartları iş sahibi olabilmek adına kabul eden bir çalışan yerine, eğitimli birini tercih ederek tüm şartları ortak belirleyin. Yardımcı elemanın görevleri ve sorumlulukları, sizin ve kendisinin bulunduğu şartlara göre farklılık gösterecektir. Her iki tarafında anlaşma sonucu mutlu olması ilerleyen zamanlar için önemlidir.

Çocuğunuzla zaman geçirmek için fırsatlar yaratın !

Elinizden geldiği kadar çocuğunuzla vakit geçirin. Yardımcı elemanınız yatılı ya da gündüzlü olsun, her zaman çocuğunuzun yanında olduğunuzu ve annesi siz olduğunuzu çocuğunuza hissettirin. Sürekli olarak yardımcınızın ilgilenmesi, çocuğunuzla aranızdaki annelik bağını olumsuz olarak etkiler. Özellikle hafta sonları çocuğunuzla vakit geçirin ve yardımcınıza dışarı çıkması için izin verin. Kendisine yeteri kadar zaman ayırabilen yardımcı, eve geldiğinde çocuğunuza daha iyi vakit ayırır ve işini severek yapar.

Çocuğunuzla ilgili kararları beraber almaya çalışın !

Yardımcı elemanınız, çocuğunuz ile sizden daha fazla vakit geçireceği için, bazı gelişmeleri ve farklılıkları sizden önce farkedebilir. Çocuğunuzla ilgili size bilgi verebilir, öneride bulunabilir. Bu önerileri kulak ardı etmeyin. Çocuğunuz ile ilgili karar alırken onunda fikrini alın ve saygı duyun. Bu kendisini dışlamadığınız için mutlu hissetmesine neden olur.

Bakıcınızın ailesi ve sevdikleri ile zaman geçirmesi için ona zamanlar tanıyın !

Yardımcı elemanınızın sizin dışınızdada bir hayatı olduğunu unutmayın. Onunda ailesi ve sevdikleriyle zaman geçirmesi için ona izin verin. Tüm hafta çalışıp, evden dışarı çıkmayan birinin psikolojisi olumsuz ilerler. Bu durum performansında ve motivasyonunda gerilemeye neden olur. Mutlu olmayan bir çalışan sizin çocuğunuzda olumlu etkiler ve izler bırakamaz.

Onunla sık sık dertleşin ve sorunlarını bilin !

 Yardımcı elemanınız çocuğunuzun gözünde iyi bir arkadaş, doğru bir rehber olacaktır. Onun mutlu olması çocuğunuzunda mutlu olması demektir. Yardımcınızın hayatındaki olumlu ya da olumsuz gelişmeler sizi ilgilendirmeli ve bu konularda bilgi sahibi olmalısınız. Bunları bilmek için sık sık dertleşerek sohbet etmeniz gerekir.

Bakıcınızın sizin ailenizin bir ferdi olduğunu ona hissettirin !

Onu ailenizin bir üyesi olarak görmeniz iletişiminizi daha sağlamlaştırır. Yardımcınızı çevrenize tanıtırken, rehber, özel öğretmen şeklinde tanıştırmanız daha doğru olacaktır. Çocuğunuzun gelişimine olan katkıları için zaman zaman takdir etmeniz onun motivasyonunu güçlendirecektir. Hiç görevi olmadığı halde ekstra fedakarlıklar yaptığında ona ufak sürprizler yapabilirsiniz.

Geliştirici kurslara göndererek bilgilerini güncellemesini sağlayın !

Yardımcı elemanınızın eğitimli olması gerektiğinden ilk maddelerde bahsetmiştik. Çocuk gelişimi ve eğitimi ile ilgili seminer ya da konferanslar olduğunda mutlaka göndererek kendisini geliştirmesini sağlayın.

Tüm ailelerin doğru tutumlar ile doğru yardımcı personele kavuşması dileğimle…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.