Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yanlış strateji maçı kaybettirdi

Yazının Giriş Tarihi: 22.01.2018 00:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.01.2018 00:16

Başakşehir takımına kapanmaya çalışır, sağlam oynayayım dersen maçı kaybedersin. Üstüne gelmesine izin verirsen ligin en komple takımı olan Başakşehir her takıma gol atar. Öyle ya da böyle atar. İlk golü Attamah ile korner sonrasında buldular.

Le Guen Başakşehir takımını hiç izlemedi mi? Neden mahkum oynarsın? Neden geriye yaslanırsın anlamak gerçekten güç. Maça böyle başlanır mı hiç? İzleyin Başakşehir takımının puan kaybettiği maçları hep rakip oynamış, oynamaya çalışmış asla geri çekilmemiş.

Eğer sen oynamaya çalışırsan Başakşehir’i işte o zaman bozuyorsun. Ama yok ben işi sağlam tutayım dersen rakibin ekmeğine yağ sürüyorsun. İkinci yarıya ileride başlayan Bursaspor’un üst üste bulduğu kornerler, rakip savunmanın dengesinin bozulması söylediğimizde haklılığımızı ortaya koyuyor. Maça böyle başlaması gerekirdi işte. İlerde baskı yapıp topu tutarak. Bu bütün takımlara ders olmalı. Başakşehir’den puan almak istiyorsan geriye çekilmeyecek futbolunu oynayacaksın.

Orta alandan organize olamayan bir Bursaspor izledik ilk yarıda. Sadece bu maç için değil genel anlamda da bu sorun var. İkinci yarıdaki tablo daha olumlu. Bursaspor organize olma, takım halinde uyum içinde oymama sorununu çözerse galibiyete yakın olur. Bütün maçlar için söylüyorum.

İkinci yarıya maça başlaması gerektiği gibi başladı Bursaspor. Kendi oyununu oynadı, pozisyon üretmeye başladı. Gole yakın taraftı. Müthiş taraftar desteğiyle beraberlik golünü beklerken Başakşehir’in ikinci golü geldi ki. Günün özeti tamamen rakibin kaliteli oyuncuları.

Az adamla yapılan hücum golle sonuçlanıyorsa bir rakibin kalitesi ve becerisi iki savunmanın dengesiz yakalanması etkilidir. Mossoro’nun golü öncesine bakın Visca’ya doğru zamanda atılan ters top ve Visca’nın beklemeden ortası. Sonrası gol zaten...

Bir önceki yazımda belirtmiştim. Bursaspor sıkıntı yaşamaz düşme anlamında. Ama Bursaspor böyle oynayarak bu oyun kurgusu ve takım yapısıyla üst sıraları da zorlar desek yalan olur. Üst sıraları zorlamak bebek azından Avrupa kupalarına ortak olmak için bu tip maçları kazanacaksın.

Yeşil beyazlı taraftarlar her zaman olduğu gibi parmak ısırttı. Muhteşemler. Akıllı ve bitirici oyunundan dolayı da Başakşehir’i kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.