Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yabancılaştık!

Yazının Giriş Tarihi: 29.08.2015 12:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.08.2015 12:35
Balasz Dzsudzsak, Miroslav Stoch, Isaac Cuenca, Tomas Sivok, Sedat Berisha, Tomas Necid, Cristobal Jorguera, Luis Advincula, Dany Nounkeu, Josue, Tom De Sutter, Hajime Hosoga.

Bursasporlular olarak bu isimleri hepimiz yakından tanıyoruz.

Hepsi de Bursaspor’un bu sezon kadrosuna kattığı yabancı oyuncular. Milletleri mi? Ülkelerini tek tek şimdi saymayalım ama bütün kıtalardan, 13 ülkeden oyuncu var. Kısaca Birleşmiş Milletler gibi.

Yerli oyuncu olarak ilk 11’de bakarsak Kaleci Harun Tekin, Serdar Aziz ve Emre Taşdemir var. Yeni transferlerin ardından Şamil herhalde yedek kulübesinin yolunu tutacak.

Yapılan 16 transferden 12’si yabancı. Bir de geçtiğimiz sezondan kalan Traore var, oldu 13. Yerlilerden sadece kaleci Mert ve Erdem direk oynayabilecek isimler. Gidenlerin (ilk 11’den) 5’i yerli.

Bu açıdan baktığımızda Bursaspor yabancılaştı. Düne kadar yeşil beyazlı taraftarlar da Bursaspor’a yabancıydı, tribünlere gelmiyordu. Gaziantepspor maçında bu sezon buna son vereceklerinin sinyallerini verdiler ama saha içinden gerekli sinyali tam olarak alamadılar.

Baktığımızda yabancı oyuncularla yapılan sözleşmeler sürekli 3-4 yıllık. Geçtiğimiz sezon yabancı kuralı nedeniyle Beşiktaş’ın yerli oyunculara yaptığı yatırım elde patladı. Gelecek yıl ya da yıllarda bu 14 yabancı kuralının değişmesi halinde vay halimize..

Zaten ekonomik zorluk içinde olan Bursaspor’a büyük bir kambur daha binmesi içten bile değil. Durum böyle olunca “Bu transfer politikası ne kadar doğru?” diye insanın içinden geçmiyor değil hani.

Şimdi içinizden biri çıkıp da; “İyi de bizimkiler de ‘oynamak istemiyorum’ deyip gidiyor, ne yapalım?” diyebilir. O zaman ben de; oynamak isteyenleri bulmalı, ya da onların oynamak istemeleri sağlanmalı derim.

Bir diğer tehlike;

Bursaspor bir yabancı oyuncusuna 30 bin dolar ödemediği için bir yıl Avrupa Kupalarına gidemedi.

Yerlilerden de 2-3 kere “Alacağımız yoktur” kağıdı aldı. (Kim bilir belki de çözülmenin nedeni budur) Yarın öbür gün bu kadar çok yabancı oyuncuya ödemelerde sıkıntı yaşarsak, geciktirirsek herhalde uzuuuuun bir süre herhalde Avrupa Kupalarına katılmak gibi bir derdimiz olmaz. Ne dersiniz?

Bunu da bir hatırlatayım dedim.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.