Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vekil Esgin’in 180 günü

Yazının Giriş Tarihi: 31.12.2018 00:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.12.2018 00:22

Yeni bir yıla başladık. Dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi bizim ülkemizde de yeni yılı kutlayıp karşılayanlar oldu. Yeni yıl kutlamalarına karşı çıkanlar oldu. Her ne olursa olsun, insanlar, 2018 tarihinin sona erip 2019 tarihinin ilk günü ve ilk sayfasının açıldığı bu günde, yeni yürümeye başlayan çocuklar gibi yepyeni beklenti ve heyecan içine girdiler.

2018 senesinin son günlerinde AK Parti Bursa milletvekili Dr. Mustafa Esgin ile buluştuk. Bursa’nın sorunları, halkımızın, milletimizin beklentileri ve dert ve sıkıntıların çözümüne yönelik yapılan çalışmaları anlattı. Tabi, açıklamalara başlamadan önce, yapılan bütün bu çalışmaların Ak Parti İl Başkanı Ayhan Salman’ın koordinatörlüğünde, on bir milletvekilinin ortak çalışması olduğunu söyledi.

Mustafa Esgin’in üzerinde durduğu ana başlıklar şöyle;

İlk sırada ulaşım yer alıyor. Ulaşım denilence, sadece karayolu değil, havayolu ve hızlı tren konusunun yanı sıra deniz taşımacılığı da gündemde.

Hızlı trenle ilgili Bursa halkının beklentilerini önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletmişler. Sonra, Ulaştırma Bakanı ile yapılan ve yapılacak işleri görüşmüşler. Bursa’nın Türkiye ekonomisinin ikinci sırasında yer almasına dikkat çekip, Bursa’dan başka ülkelere yapılan ihracatın da karayolu ile gerçekleştirilmesinin maliyeti ve ağır yükünü de hatırlatıp, hızlı tren projesi ve Yenişehir Havalimanı’nın hem yurt içi hem yurt dışı uçuşlarının yeniden planlanması ve yurt dışı ihracat kargo taşımacılığı için gerekli yatırımların yapılmasını istemişler. Hızlı Trenin Bilecik Osmaneli ile Bursa arasındaki hatta inşaat ve imalat çalışmaları yüzde 60 tamamlanmış. Geriye kalan işler için yeni bir ihale yapılacak ve hızlı tren 2020 senesinde çalışmaya başlayacak.

İnşallah, gözlerimiz yollarda hızlı treni bekliyoruz.

Yenişehir havalimanının iç uçuş seferleriyle ilgili olarak Anadolu Jet ile görüşmeler yapılmış, yarından itibaren yeni bir tarife ve uçuş saatleriyle beraber, Yenişehir’den Ankara aktarmalı, ülkemizin dört bir köşesine havayolu ile uçakla ulaşım için çalışmalar başlayacak. Bu arada, her iki uçuş arasındaki aktarma ve bekleme süresi yarım saat ile 90 dakika, yani bir buçuk saat olarak planlanmış, ortalama bekleme süresi 45 dakika olarak hesaplanmış.

Tabi, Bursa’nın hava ulaşımı için üç ayrı görüş var. Birincisi Yenişehir Havalimanının işlerliğinin artırılması. İkincisi Yunuseli Havalimanının yeniden yurt içi uçuşlara açılması. Üçüncüsü ise Sabiha Gökçen Havalimanının kullanılması.

Bana göre, en mantıklısı ve en hayırlısı Yenişehir Havalimanının uçuş saatlerinin yeniden düzenlenip, eksikliklerinin tamamlanması ve burasının kasaba havalimanı görüntüsünden çıkarılıp, uluslar arası havalimanı haline getirilmesi.

Vekil Mustafa Esgin, Ulaştırma Bakanlığı’nın bütçesinin komisyona gelmesiyle beraber bu konuda gerekli görüşmeleri ve Bursa halkının beklentilerini anlatmış. Neticede, Yenişehir Havalimanının aktif kullanılması kararına varılmış. Vekil Esgin, bu konuda Bursa’nın 20 milletvekili ile görüşmüş. 10 tanesini ikna etmiş. Hemen yanı başımızdaki komşumuz Balıkesir’in de 10 milletvekilinden 5 tanesini ikna edip, Ankara’ya uçakla gidip gelinmesi konusunda görüş birliğine varmışlar.

Vekil Esgin, bu konuda bir de fedakarlık yapmış, Balıkesir milletvekillerine, “siz Ankara’ya gelmek için İzmir havalimanını kullanıyorsunuz. Gelin Bursa’ya kebaplar benden…” diyerek, onların gönüllerini de fethi etmiş.  Sırada, Çanakkale ve Bilecik milletvekilleri var.

Vekil doktor olunca, sorduğumuz sorulardan hemen çoğuna yakını sağlıkla ilgili. Bursa’nın sağlık sorunlarının çözümü için gayret içindeler. AK Parti iktidarı döneminde 17 ilçenin hepsine devlet hastanesi yapılmış. Şimdi, bin 355 yataklı Bölge Hastanesi ve bin yataklı Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi yapımı sürüyor. Bu hastaneler tamamlandığında bu kentin nüfus artışları da dikkate alınmasıyla beraber 2030 yılına kadar sağlık sorunları çözümlenmiş olacak. Yoğum bakımdaki sıkıntılarda çözümlendi. 2002 yılında sadece 160 olan yoğun bakım yatak sayısı bugün itibariyle bin 300’e çıktı.

Uludağ ile sorunları ise “can sıkıcı” olarak yorumladı. Kültür ve Turizm Bakanı ile yapılan son görüşmelerde ve Bakanın Bursa’daki temasları sırasında Uludağ için tıpkı Çanakkale Şehitlik bölgesi ve Kapadokya için uygulanan Özel Bölge Başkanlığı sistemi kurulması uygun görülmüş. Bu konudaki kanun eksikliği tamamlanacak. Otopark, ulaşım, günü birlik tesislerin, halkın Uludağ’dan faydalanması ve sadece zenginlerin değil de herkesin bu bölgeden yararlanması için 12 ay turizm uygulama planları yapılacak.

Bursaspor’la ilgili de söylemleri var vekil Esgin’in. En son VAR uygulamasıyla ilgili Bursaspor taraftarlarının kendisine anlattığı sıkıntılarla ilgili olarak TBMM’de basın toplantısı yapıp, kamuoyunun dikkatlerini çekti. Bu konuyla ilgili olarak, “şikayetleri bütün Bursa milletvekilleriyle ortak görüştüm. Basın toplantısına CHP’li Erkan Aydın ile İYİ Parti’den İsmail Tatlıoğlu hocamıza da bilgi verdim. Her ikisi de Senin söylediklerinin altına imzamızı atıyoruz dediler. Sağ olsunlar.  Bursaspor siyaset malzemesi değil, bütün siyasi görüşleri birleştiren bir kent takımının. O takımın dertlerini çözmek, hepimizin görevidir” şeklinde görüşlerini söyledi.

Son olarak ise, Bursa siyasetine bakıldığında, ülke siyasetine baktığımızda bazı kişilerin, hizmetlerin engellenmesi, yapılmasına ket vurulması konusunda sürekli bahaneler ürettiğine tanık oluyoruz. Bu nasıl çözümlenir?  sorusuna cevap aradık hep beraber.

Görüşü şu; bir takım kişiler, kendilerine bir pay çıkarma peşindeler. Yapılan işlerle ilgili bazı kişilerle perde arkasında gizli pazarlıklar ve gizli ilişkiler var. Bu kara tablo artık bitmeli. Düşün artık bu milletin, bu halkın yakasından. Bizler, Bursa milletvekilleri olarak hep beraber hareket ediyoruz. Ağabeylik olgusu kırılıp, kardeşlik olgusu başladı.

Umarım bu kardeşlik beraberliği sürekli devam eder….

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.