Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Varsa yoksa Erdoğan...

Yazının Giriş Tarihi: 14.06.2018 00:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.06.2018 00:16

Herkes dilinin döndüğünce ifade ediyor, siyasetin jargonunun değiştiği gerçeğini. Bir yanda küresel güçlerin aralarında ki kavgalara son verme telaşı, diğer yanda büyük açlık yıllarına doğru koşan ülkeler... Dünya ciddi bir ekonomik kriz ile karşı karşıya. Amerika bile düşmanlarını en aza indirerek silahsızlanma oranını arttırıyor. Ve kanlı coğrafyanın sınır kommşusu Türkiye'de seçim yarışı 'Erdoğan Gitsin' kavgasına dönüşmüş durumda. Tahammül sınırlarını zorlayan bir seçim maratonunda her geçen gün biraz daha yükselen gerilim ve tansiyon ile karşı karşıyayız.
Ak Parti'de iç kavgaların yaşandığı bir dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sahalara indi. Bursa'da yaşanan miting krizinin başlıca nedenleri arasında da teşkilat içi yaşanan kırgınlıklar ve kendini beğenmişlik ön planda yer alıyor. Ve yine sahaya yansımayan miting kalabalığının sandıkta Recep Tayyip Erdoğan'ı yalnız bırakmayacağına kesin gözüyle bakılıyor.
Mitingin alan itibariyle boş olmasının Ak Parti içerisinde yaşattığı ciddi kaygıyı iyi okumak gerekiyor. Velev ki, Ramazan ayı nedeniyle teşkilatlarda ciddi bir yatış ve sahadan kopuş olduğu ülke genelinde gözlemleniyor. Ve yine Milletvekili listelerine kırgınlığında Bursa mitingi gibi birçok mitingte katılım oranlarına etki ettiğini kabul etmek gerekiyor.
Sokağa çıktığımızda, vatandaş ve esnafla buluştuğumuzda ortak ses "oyumuzu Recep Tayyip Erdoğan'a veriyoruz. O ne derse o" diyen geniş bir kitle ile karşılaşıyoruz. Elbette 'Muharrem İnce' favori bir isim. Belki de İnce'nin en büyük hatası, halkla aynı dili konuşarak onların beklentilerine tercüman olamaması en büyük sorunu. Ve yine halk Amerika ve Avrupa ülkelerinde olduğu gibi basın yayın ve sosyal medya aracılığıyla seçimlerin yürütülmesinden yana. Bir günün yarısından fazlasını etkileyen, özellikle metropol şehirlerde trafik ve yaşam düzenini kaosla buluşturan miting yönteminden Türkiye'de muhtemelen 2020'li seçimlerde kurtulmuş olacak diyebiliriz. Seçimin iki kutuplu maratonunda Erdoğan halen güçlüyken, Ak Parti ciddi kan kaybediyor...

7 Haziran kaosu unutuldu mu?

Ak Parti Bursa mitinginin beklenilen dolulukta olmaması özellikle diğer Cumhurbaşkanı Adaylarının taraftalarını sevindirdi diyebiliriz. Muharrem İnce destekçilerinin sosyal medyada yoğun bir paylaşım yağmuruna tuttuğu Erdoğan'ın Bursa mitingi fotoğraflarını, Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu taraftarları da paylaşmakta gecikmedi. Saat 15:15 itibariyle alana giriş yapan birisi olarak özellikle Kültürpark'ın serinliğinde dinlenen vatandaşların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın helikopterinin havada görünmesiyle birlikte meydana geldiklerini gözlemlediğimi ifade etmemde fayda var. Lakin yine de Erdoğan mitingine katılımın beklenilenin çok altında olduğunu hepimiz kabul etmeliyiz. Mitinge katılım oranının düşük olmasının en önemli nedenlerinden birisi de Nilüfer Hastane alanında Erdoğan'a verilen destek ile Binali Yıldırım'a verilen ikazın iyi okunamaması gerçeği yatıyor. Peki mitingler sandık sonuçlarına ne kadar etki ediyor? 7 Haziran seçimlerinin yaşandığı süreci sokakta birebir takip eden birisi olarak yeni süreçte Doğu ve Güneydoğu'dan Ak Parti ve Erdoğan lehine güçlü bir oy sonucu alınacağını gözlemlediğimi ifade etmeliyim. Batı kentlerinde ise, Ak Parti aleyhine yürütülen güçlü bir seçim yarışı var. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiğim günü birlik İzmir ziyaretimde gördüm ki, Ak Parti Balıkesir, Manisa ve İzmir teşkilatları yerinde sayıyor. Her üç şehrin girişlerinde Muharrem İnce'nin gülümseyen ve geniş alanlı resimlerinin yer aldığı binalar göze çarpıyordu. 7 Haziran kaosunu unutan Bursa başta olmak üzere Türkiye seçmeni dengeli bir oy kullanma grafiğine sahip görünmüyor. Bu tablo bize ciddi kaygılar taşıyan 2019 yılı grafikleri sunuyor. Avrupa ve Amerika'da oy kullanan Türkiye'li seçmenler bilinçli bir şekilde Cumhurbaşkanı Adayı ile onu destekleyen ve de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yüksek temsil kabiliyeti olacak siyasi partiye oy atıyor. Ancak Türkiye'de durumun pekte böyle olmayacağına dikkat çekmek istiyorum. Yani, Cumhurbaşkanı başka TBMM ağırlığı başka olan bir seçim sonucunun hepimizi yeni bir Genel seçime götüreceğini hatırlatarak şimdiden Ramazan Bayramınızı tebrik ediyor, bayramın hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.