Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vakit İcraat Vakti...

Yazının Giriş Tarihi: 11.07.2018 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.07.2018 00:02

Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihi anlarından birine daha hep birlikte şahitlik ettik. Adalet ve Kalkınma Partisi geleceğe dair güçlü bir başarı ivmesi yakalayacağını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Başkan Erdoğan" sıfatıyla açıkladığı kabine ile belgelemiş oldu. Göreve geldiği günden bugüne önemli atılımlar yapan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün göreve devam etmesi, Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar'ın Milli Savunma Bakanı olması ve yine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun görevde kalması Türkiye adına önemli detaylar. Cumhurbaşkanı Erdoğan yemin töreni ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ilk Başkanı oldu. Başkan Erdoğan, Külliye'de gerçekleştirdiği konuşması ile yarınlara dair pozitif mesajlar verdi. Erdoğan, "bugün burada milletimize 95 yıllık cumhuriyetimizi yeni bir yönetim anlayışıyla şahlandırmanın sözünü veriyoruz. Milletimizin bize sağladığı bu imkanı güçlü meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye için yola koyuluyoruz" dedikten saatler sonra kabineyi açıkladı. Göreve geldiği andan itibaren hem FETÖ hem de PKK dahil terör unsurlarının tamamıyla gerçekleştirdiği dişe diş mücadelesi takdir gören Süleyman Soylu'ya sahip çıkan Başkan Erdoğan, "terörle mücadelede hız kesmeyeceğiz" sözünü kesinleştirmiş oldu. Yine teknoloji ve sanayi atılımlarında Cumhurbaşkanlığının atılım dönemlerinde imzası olan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank'ın Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak icraat makamına getirilmesi takdire şayan bir adım.

Elbette tarihi günde uluslararası camiada önemli değişikliklerle sarsıldı. İngiltere Dışişleri Bakanı  Boris Johnson görevinden istifa etti. Yine İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılması için kurulan Brexit Bakanlığı’nda da görev değişimi olmuş, David Davis'in istifasının ardından boşalan makama Dominic Raab getirilmişti. İngiltere'de yaşanan bu değişimleri Avrupa'nın Türkiye'nin yeni dönemine kendisini hazırladığı yönünde yorumlanabiliriz.

Ak Parti'nin en önemli seçim sloganı olan "Vakit Türkiye Vakti" sloganı yeni kabine ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları ile birlikte "Vakit İcraat Vakti" olarak güncellenmiş oldu. Yeni kabinenin Türkiye'nin ekonomi politikalarını ne kadar önemsediğini ise, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Ruhsar Pekcan'ın Ticaret Bakanı olmasından anlayabiliyoruz. Elbette kabine de en önemli isim Başkan Yardımcısı önceki dönem Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay oldu. Başkan Yardımcısı Fuat Oktay'ın önceki dönemlerde sergilediği üstün başarıların ötesinde devlet disiplini Ankara'da her daim takdirle karşılanıyordu. Oktay'ın E-Devlet sisteminin başarılı şekilde hayata geçirilmesinin ötesinde AFAD ile Suriye göçünü ve diğer göç dalgalarının başarılı şekilde sorunsuz yürütülmesinde ki artıları yükselmesinde ki en önemli kriterler. Türkiye'nin Dışişleri politikalarının aynı dik duruşla devam edeceği ve üslup tartışmalarına yer verilmeksizin durmaksızın ilerleneceğinin teminatı olarak Mevlüt Çavuşoğlu'nun göreve devam ettirilmesi Dünya'ya da güçlü ve yerinde bir mesaj olarak değerlendirilmeli. Ankara'da ciddi bir FETÖ temizliğinin gerçekleşeceğini son KHK ile gördüğümüz dönemde Bedelli Askerlik, Vergi Affı, Banka sicil notlarının yani KKB olumsuz sicil notlarının affı, İmar Affı, Kader Mahkumlarına Af, istihdam teşvikleri ile Gelir Vergisi ve KDV ile ÖTV oranlarında ciddi düşüşlerin vatandaş nezdinde beklendiğini hatırlatmakta fayda var. Başkan Erdoğan yeni kabine ve Dünya'ya seslenişi ile geçmişten geleceğe, bugünden yarına tarihi mesajlar verdi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Ne bizim ne de bizden sonra gelecek Cumhurbaşkanlarının yürütme konusunda aksaklıklar konusunda öne sürecekleri bahaneleri kalmamıştır. Milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için gece gündüz çalışacağız" diyerek yeni dönemin icraat ve yükseliş dönemi olduğunu da vurgulamış oldu. Kısacası Başkan Recep Tayyip Erdoğan dünden bugüne yükselttiği Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni de yarınlara güçlü bir sistemle taşımak adına önemli bir adımı atmış oldu. Başkan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm kabine üyelerine ve Başkan Yardımcısı ile ülkemizin bekası için çalışan, üreten, emek veren herkese hayırlı olsun diyor, yeni dönemin ve değişimlerin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.