Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

VAKIF…

Yazının Giriş Tarihi: 22.04.2017 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.04.2017 00:02

‘’…Bir annenin yardım isteyerek bakan yaşlı gözleri ya da bir miniğin halsiz kollarıyla sarılıp teşekkür etmesi bizleri daha da umutlandırdı.’’
Topu topu on sekiz kelimelik bir cümle. Okuması saliselerle ölçülür, tartmaya kalksan tartı kabul etmez.
Aslında çok ağırdı.
İçinde anne vardı, minik vardı, yardım çağrısı, bitaplık, teşekkür, umut vardı. Öznesi insanlıktı.
Eee madem özne insanlıktı, cümle asla utanmazdı.
Utanmadı da…
Lösev’den söz ediyorum; Lösemili Çocuklar Vakfı’ndan Lösemili ve kan hastası çocukların, sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının sağlanmasına yardımcı olmak, bunun yanı sıra, kalıtsal ve edinsel kan hastalıkları konusunda ulusal düzeyde tedavi, eğitim ve araştırma kurumları kurmak ve işletmek amacıyla kurulan gerçek bir vakıftan.
1998 de çıktığı seferini bu gün de şerefi ile sürdüren gelecekte de sürdüreceğinin teminatı bizzat kendisi olan Lösev’i tam yol ilerleyen bir amiral gemisine benzetmişimdir hep;

Beni bu gemide çımacı yapan da girişte ki cümledir işte…
Cümlenin sahibi Dr. Üstün Ezer’i fizikken tanımam.(27 Nisanda tanıyacağım)Ama kentimde ki Lösev İrtibat Bürosunun neferlerini izledikçe hocayla kırk yıllık dostmuşuz gibi gelir bana.
Aynı ışıkla aydınlanan, aynı değerlerle harmanlanan, aynı yere bakıp aynıyı gören bu insanlar oluşturuyorlar cümlenin öznesini.
Şaibesiz, ciddi, bilimsel, katılımcı ve vakıf tanımının içini boşluk bırakmaksızın doldurabilen Lösev, kansere karşı savaşı ve sağlıklı yaşamı bir devlet politikası haline getirmeyi hedefleyen projelerini sürdürürken adını kullanarak para toplamaya çalışan dolandırıcılarla da ciddi şekilde mücadele ediyor.

Seksen bir ilde organize olarak kapı kapı dolaştığı tespit edilen kişilerin, “LÖSEV’den geliyoruz, gazete ve dergimizi almak istemez misiniz?” sorusunun ardından, kişilerden çeşitli miktarlarda para talep etmeleri  Lösev’i son derece rahatsız ediyor.

Vakıf yetkilileri Lösemili Çocuklar Derneği adı altında kapı kapı dolaşarak, sahte makbuz ve kimliklerle para toplayan veya eşya satan kişilerin LÖSEV ile bir bağlantısının olmadığını dile getiriyorlar. Özellikle Kurban Bayramı ve Ramazan Ayında faaliyetlerini arttıran dolandırıcıların yaptıkları iş(!) Lösev’in hem itibarını zedeliyor hem de lösemili çocukların haklarına tecavüz ediyor.

Sevgili okurlar, bilinmesini isterim ki LÖSEV bağış toplayan değil, bağış kabul eden bir vakıf. Vakfa bağışlar kurumsal yollardan yapılıyor. 3406’ya boş mesaj, internet üzerinden ya da bankaların LÖSEV hesabına bağış vakfın bağış toplama yolları.

Lösev’in bizden iki ricası var; İlki bağış ikincisi bağış hırsızlarının 155 polis ihbar hattı dahil olmak üzere tüm yetkili mercilere ihbarı.

Çok mu?

Bence azdan az.

Girin sitesine bakın Lösev’e

Devede kulak olduğunu göreceksiniz…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.