Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzun ip belimizde baltalar elimizde

Yazının Giriş Tarihi: 06.10.2016 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.10.2016 00:00
Zeytinlikler, Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinin sahil bandında oldukça geniş alanlar kaplıyor. Turizm alanlarının içinde, deniz gören arazilerde ve yazlık tabir edilen ikinci konutların bulunduğu yerler şimdilerde bence rant peşinde olanlar tarafından yasal olarak talan edilmeye çalışılıyor.

İçinde Bursa’nın da olduğu yerlerde zeytin ağacı kıyımı dikkatimi çekiyor. Manisa’nın Soma ilçesine bağlı Yırca köyünde katledilen 6 bin zeytin ağacı… Unutulmayacak görüntüler…

Aynı günlerde sosyal medyada dolanan zeytin boykotu çağrısı da çok düşündürücü…

Zeytinin Yahudi ağacı’ olduğunu iddia eden boykot çağrısında, Soma’daki zeytin katliamının Danıştay’ın durdurma kararına rağmen hükümet tarafından sürdürüldüğü ileri sürülerek, “Türkiye'deki zeytin ağaçlarının tamamının üç yıl içinde kesilmesi planlanıyor, bu sayede İsrail'e büyük bir darbe vurulacak” ifadelerine yer veriliyor.

İnanması güç ama zeytin ağacı kesimlerin bahçe sahipleri eliyle yapılmasının önü açılıyor, arkadan gelsin ucuz araziler…

Zeytin ağaçları neden kesilmeli?” başlıklı zeytin boykotu çağrısı sosyal medyada bir anda fenomen oldu. “Zeytin almıyoruz” hastag’i ile twitter’da başlatılan boykot çağrısında şu ifadelere yer veriliyor; “Kıyamete yakın Müslümanlarla Yahudiler arasında bir savaş çıkacak. Müslümanlar bu savaşta galip gelecekler. Öyle ki Yahudiler ağaçların ve taşların arkasına saklanacak, ağaçlar ve taşlar da 'ey Müslüman, şu arkamdaki Yahudi’dir. Hemen gel de onu öldür' diye haber vereceklerdir. Fakat sadece zeytin ağacı haber vermeyecektir. Çünkü o bir Yahudi ağacıdır. Bugün İsrail bütün ülkelerde zeytin ağacı dikmeyi teşvik etmektedir. Çünkü bu ağaçların Yahudileri koruyacağını bilirler. Milletimiz de üzerine düşeni yapıp, bu saatten sonra zeytin tüketmemeli, bu oyuna alet olmamalıdır. Oyuna gelme ey Evlad-ı Osmanlı!

Gördünüz mü şimdi olanları. Osmanlı torunları zeytini ret edecek ve ağaçlar kesilecek. Evler, fabrikalar, rüzgar santralları ve bilumum müştemilat dolacak her yer. 

Bakın siz zeytin ağaçlarının kesilmesini isteyenlerin oyununa. Dedikodu yayarak yapılmak istenenlere karşı durmak gerekiyor. Dünyanın en lezzetli zeytinini yetiştiren Türkiye bu oyuna gelmemeli.

Aklıma Gemlik Dürdane Köyü’nde yaşananlar geldi. Köye gelen bir din adamı halkı toplayarak “Ceviz yemek günahtır. Cennete giremezsiniz” deyince yüzlerce ceviz ağacı birkaç ay içinde yer ile yeksan olmuştu. Kimse ‘cevizin günahla ilgisi ne hocam?” diye sormadı. Sonradan anlaşıldı ki din adamı İnegöl’den gelmişti ve akrabalarının mobilya üretim tesisleri vardı. Belki de bedava hammadde sağlanmıştı…

O nedenle ‘Zeytin Yahudi ağacıdır’ söylemi tehlikelidir. Yok olmanın başlangıcıdır.

Bu arada Dürdane Köyü sakinleri uzun ömürleriyle Bursa’nın diğer yörelerindeki insanlara fark atarlar. 100 yaşını geçenlerin sayısı yüksektir. Belki de cevizin bunda bir etkisi vardır. Bu konuda araştırma görevi de sağlık alanındaki uzmanlara düşer…

Twitter ve Facebook gibi sosyal medya ağlarında zeytin hakkında olumlu haberler olduğu kadar ‘keselim’ naraları atanların sayısında inanılmaz artış var.

Ey zeytin ağacı, lütfen bizi affet!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.